Μπορεί η εμφάνιση του CVC Capital στην “μάχη” της διεκδίκησης της Vivartia να μην ξάφνιασε τους insiders, κυρίως όσους παρακολουθούν την υπόθεση μετά το “ναυάγιο” των επαφών του Comer Group, με την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς. 
Για το fund των ιρλανδών αδελφών -είχε ακουσθεί πως- είχε προσφέρει περί τα 460 εκατ. για δάνεια 550 εκατ. Ευρώ τίμημα.
  • H προσφορά είχε -κατ’ αρχή- θεωρηθεί (και ήταν ) υψηλή, πλην όμως ήταν το πλήθος των αιρεσιμοτήτων που είχαν εγείρει οι αδελφοί Comer (μέσω του νομικού εκπροσώπου τους, Ασημάκη Ασημακόπουλου), οδήγησε την όλη διαδικασία σε αδιέξοδο.
Η αλήθεια είναι ότι είχε προηγηθεί ενδελεχής έρευνα, έλεγχος κρίσιμων οικονομικών στοιχείων για τις θυγατρικές του ομίλου MIG (συμπεριλαμβανόμενης της Vivartia) δεδομένα στα οποία στηρίχθηκε το CVC Capital για να υποβάλλει την προσφορά (για την Vivartia) “κομμένη και ραμμένη” στα μέτρα όλων των εμπλεκόμενων, έτσι ώστε δύσκολα θα μπορεί να μην γίνει αποδεκτή.
  • Το CVC Capital δεν είναι Comer Group.
Προφανώς έχει προχωρήσει σε όλες εκείνες τις προκαταρτικές ενέργειες, τις προετοιμασίες και τις έρευνες που απαιτούνται.
Προφανώς στην πρόταση που κατέθεσαν τα στελέχη της CVC Capital Partners, συμπεριλαμβάνεται και το αρχικό ύψος του τιμήματος.
  • Όλα δείχνουν πως η Τράπεζα Πειραιώς θα το θεωρήσει “εύλογο” .
Γιατί τώρα πιέζεται να  μειώσει ένα πολύ μεγάλο μέρος από τα δάνεια, ύψους 575 εκατ. €, που βαρύνουν τον όμιλο της Marfin.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here