«Προσεκτικό σχεδιασμό» απαιτεί η παράδοση του εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, σε συνεργασία με τον κλάδο των αερομεταφορών, προκειμένου να αποφευχθούν «ενδεχόμενα σοβαρά» ζητήματα όταν είναι έτοιμο για παγκόσμια διανομή.

Την παραπάνω προειδοποίηση εκφράζει η Διεθνής Ενωση Αερομεταφορών (IATA) ενώ σύμφωνα με το δημοσιογραφικό δίκυο CNBC, η επιχείρηση χαρακτηρίζεται ως η «μεγαλύτερη πρόκληση για τις Μεταφορές που έχει γίνει ποτέ».

Ο οργανισμός αεροπορικών μεταφορών κάλεσε τις κυβερνήσεις να αρχίσουν να προετοιμάζονται για τη μεγάλης κλίμακας παράδοση εμβολίου Covid-19.

«Το πιθανό μέγεθος της παράδοσης είναι τεράστιο. Μόνο η παροχή μίας δόσης σε 7,8 δισ. άτομα θα γεμίσει 8.000 (Boeing) 747 φορτηγά αεροσκάφη», δήλωσε η IATA την Τετάρτη. Ο παγκόσμιος πληθυσμός εκτιμάται ότι έφτασε τα 7,8 δισ. τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

«Οι χερσαίες μεταφορές θα βοηθήσουν, ειδικά σε ανεπτυγμένες οικονομίες με τοπική ικανότητα παραγωγής. Ωστόσο, τα εμβόλια δεν μπορούν να παραδοθούν παγκοσμίως χωρίς τη σημαντική χρήση αεροπορικού φορτίου», πρόσθεσε η IATA.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here