Γράφει η «ξενοδόχος»

Δεν πτοείται από την πανδημία ο Βιταλι Μπορίσοφ της Mirum Hellas, η οποία προωθεί τη μεγάλη στρατηγική επένδυση των 400 εκατ. ευρώ στην Ελούντα της Κρήτης που περιλαμβάνει ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις αλλά και παραθεριστικές κατοικίες, έχοντας μάλιστα προχωρήσει το τελευταίο διάστημα με τις εγκρίσεις.

Ο  εκπρόσωπος της Mirum Hellas, κ. Κωνσταντίνος Δέδες, σε χθεσινή διαδικτυακή συζήτηση του investgr forum ανέφερε ότι υπάρχει πολιτική βούληση από την κυβέρνηση και ενέργειες υπουργών,

  • «με τις οποίες η εταιρεία κερδίζει τη μάχη με την γραφειοκρατία και τον χρόνο προς όφελος των επενδύσεων και της ανάπτυξης».

Η πανδημία έχει αναπόφευκτα επηρεάσει όλους τους κλάδους της οικονομίας και δή τον τουρισμό, ωστόσο το project της Ελούντας είναι από τα πλέον υποσχόμενα.

  • «Ο Βιτάλι Μπορίσοφ (σ.σ. επιχειρηματίας με μεγάλη δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα στη Ρωσία) αναζητούσε έκταση στη Μεσόγειο, προκειμένου να δημιουργήσει παραθεριστικό συγκρότημα για τους πλούσιους Ρώσους που είναι ήδη πελάτες του.
  • Κατέληξε στην Ελούντα, καθώς έπαιξαν ρόλο η συνεχώς ανοδική πορεία του τουρισμού στην Κρήτη, το brand name της Ελούντας, το φυσικό περιβάλλον και η θετική αντιμετώπιση των τοπικών αρχών και κατοίκων».

Το περασμένο καλοκαίρι η επένδυση της Mirum Hellas εξασφάλισε μία ακόμη έγκριση από τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Τουρισμού, για τη χωροθέτηση μαρίνας με σκοπό τον ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής στην περιοχή όπου θα υλοποιηθεί το έργο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επενδυτών οι κατασκευαστικές εργασίες θα μπορούσαν ουσιαστικά να ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο έτος από την στιγμή που θα βγεί η οικοδομική άδεια. Σημειωτέον ότι ως στρατηγική επένδυση, η έκδοση της άδειας θα γίνει από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων (σ.σ. αντίστοιχα έγινε και στην περίπτωση του Kilada Hills στην Αργολίδα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here