Αγαστή είναι η συνεργασία της οικογένειας Μελισσανίδη με την κινεζική Cosco Shipping Heavy εδώ και χρόνια, με την εφοπλιστική οικογένεια να δίνει “ψήφο εμπιστοσύνης” στην κατασκευάστρια εταιρεία πλοίων, έχοντας παραγγείλει 12 πλοία σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Η τελευταία, αφορά την κατασκευή δύο τάνκερ τύπου Αframax που ανακοινώθηκε επίσημα προ δύο μηνών.

Ο κ. Γιώργος Μελισσανίδης υπέγραψε την τελική συμφωνία στα τέλη Σεπτεμβρίου 2020 και επίσημα προέβη στην παραγγελία των δύο πλοίων σε μια τελετή κεκλεισμένων των θυρών στα γραφεία της διοίκηση της Aegean Shipping Management και της Cosco.

Oι δύο νέες παραγγελίες ακολουθούν άλλες οκτώ που προηγήθηκαν τα περασμένα 4 έτη, με κατασκευάστρια εταιρεία την COSCO Group. Τα Aframax αναμένεται σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις να είναι έτοιμα έως το 2022.

Ο κ. Μελισσανίδης ενημέρωσε σχετικά ότι:

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, τα πλοία θα είναι υπό την επίβλεψη της BV ενώ θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες περιβαλλοντικές απαιτήσεις του Tier III, ενισχύοντας τη δέσμευσή μας για την προστασία του περιβάλλοντος και ενισχύοντας την προοπτική του «Πράσινου Στόλου» που διέπει τις δραστηριότητές μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here