Η Ευρωπαική Επιτροπή ενέκρινε την εξαγορά των Σελόντα-Νηρέα και Ανδρομέδα από τα funds Amerra και Mabudala.
Δόθηκε το “πράσινο φως” από την DG Comp για το mega deal των ιχθυοκαλλιεργειών ωστόσο οι αναγνώστες του banks ήταν ενήμεροι εδώ και καιρό και μάλιστα με διπλό…ψίθυρο…

  1.  Αρχικά, όταν στις 12 Φεβρουαρίου…ενημέρωνε πως “…   Μαθαίνω, πως ίσως την επόμενη εβδομάδα, η DG Comp από τις Βρυξέλλες, θα δώσει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει το deal Νηρέα- Σελόντα. Αυτό ενδεχομένως να εξηγεί την κινητικότητα που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο ταμπλό για τις μετοχές των δύο εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας. Ο σχετικός φάκελλος έχει κατατεθεί στην Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαικής Επιτροπής από τα μέσα Σεπτεμβρίου και η λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές περί ελέγχου συγκεντρώσεων αποτελεί μία από τις βασικές αιρέσεις για την ολοκλήρωση του Project Nemo, δηλαδή της παραχώρησης από τις τράπεζες του 73,34% και του 79,62% των Νηρέα και Σελόντα αντίστοιχα στην Andromeda Seafood Ltd, μέλος του ομίλου Andromeda που πλειοδότησε στον διεθνή διαγωνισμό. Η αίτηση έγκρισης της συναλλαγής κρίθηκε απαραίτητη λόγω των συμμετοχών που διαθέτει η Amera και σε άλλες ευρωπαικές επιχειρήσεις.
    Για να δούμε λοιπόν θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας…”
  2. Και στην συνέχεια, όταν επανήλθαμε επιμένοντας πως “…έρχονται νέα από τις Βρυξέλλες για Νηρέα και Σελόντα” σας…ψιθύριζα πρωί-πρωί της Παρασκευής, πριν την αρχή της συνεδρίασης. Αποκαλυπτικός ο…ψίθυρος μας για τις προσδοκίες πως αυτή την εβδομάδα (ή το αργότερο την επόμενη) η DG Comp θα δώσει το πράσινο φως για να προχωρήσει το deal Νηρέα-Σελόντα.

Oι διαδικασίες ολοκλήρωσης του deal θα χρειαστούν τουλάχιστον ένα δίμηνο ακόμη. Αυτό ενδεχομένως να εξηγεί την κινητικότητα που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο ταμπλό για τις μετοχές των δύο εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας, σας έλεγα τότε. Ενα deal που προφανώς ευνοεί πρωτίστως την Σελόντα, η μετοχή της οποίας την Παρασκευή έκανε ένα πρώτο άλμα με `+17,06% ενώ ένα δεύτερο, με +12,20% χθες. Πλέον η μετοχή επιστρέφει στις τιμές των αρχών Οκτωβρίου, ενώ εάν σήμερα υπερβεί τα 0,067 θα βλέπει τα 0,10 ευρώ …”.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here