Οι εγχώριες επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από την τεχνογνωσία της Coface στην πρόληψη του πιστωτικού κινδύνου και στην προστασία των πληρωμών.

Συμβαδίζοντας με την στρατηγική φιλοδοξία της για ανάπτυξη σε υποσχόμενες νέες αγορές, ηCoface εισάγει την πρότασή της στην Ασφάλιση Πιστώσεων στην Ελλάδα, αφού έλαβε άδεια για την ίδρυση υποκαταστήματος από τις ελληνικές ρυθμιστικές αρχές προκειμένου να δραστηριοποιηθεί ως ασφαλιστής πιστώσεων. Η Coface μπορεί πλέον να ενισχύσει την στήριξή της στις Ελληνικές επιχειρήσεις προσφέροντάς τους την αναγνωρισμένη τεχνογνωσία της στην παρακολούθηση της πιστοληπτικής ικανότητας εκατομμυρίων επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο και στην προστασία των εμπορικών τους συναλλαγών .

Η Ελλάδα εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις οι οποίες άνοιξαν το δρόμο για τη δημιουργία μίας πολλά υποσχόμενης ασφαλιστικής αγοράς πιστώσεων. Η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών και η ενίσχυση της δημοσιονομικής αξιοπιστίας επέτρεψε στη χώρα να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές και να άρει μέρος των κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls). Οι ελληνικές επιχειρήσεις έγιναν περισσότερο ανταγωνιστικές, μείωσαν τα χρέη τους και είναι τώρα περισσότερο προσανατολισμένες στις εξαγωγές. Το γεγονός αυτό έχει ευνοήσει την ανάπτυξη νέων κλάδων οικονομίας και έχει επιτρέψει στον παραγωγικό ιστό να εξελιχθεί.

Σχολιάζοντας το νέο ξεκίνημα, ο κος Xavier Durand, CEO της COFACE είπε: “Η ελληνική αδειοδότηση διευρύνει την ιστορικά δυνατή παρουσία μας στην περιοχή της Μεσογείου και Αφρικής, η οποία και αντιπροσωπεύει το 27% των εσόδων του Ομίλου για το 2018. Η Ελλάδα αποτελεί μία υποσχόμενη αγορά για την COFACE, όπου η επιχειρηματική εμπιστοσύνη βελτιώνεται και η ανάπτυξη αναμένεται ικανοποιητική το 2019.Η πρότασή μας στην Ασφάλιση Πιστώσεων μέσω του ελληνικού υποκαταστήματος θα ενισχύσει την στήριξη της COFACE στις επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα οι οποίες μέχρι τώρα υποστηρίζονταν από το διεθνές μας δίκτυο.’’

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here