Έχει ήδη επενδύσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 1 εκατ. Ευρώ και σχεδιάζει τριπλάσιες επενδύσεις για την επόμενη πενταετία.

Η Ελληνική εταιρεία Cloudrock, ιδρύθηκε μόλις το 2019 ενώ πριν ένα χρόνο, από τον Μάϊο 2020, ξεκίνησε να λειτουργεί το ιδιόκτητο data center της σε 1.000 τετραγωνικά μέτρα, στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

Αυτό το σύγχρονο Cloudrock data center, είναι επιπέδου Tier III και έχει κατασκευαστεί με βάση τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα. Διαθέτει πιστοποίηση ΕΚΒΑ και NATO SECRET και λειτουργεί με εξελιγμένες διαδικασίες πιστοποιημένες με ISO 9001 και ISO 27001.

Οι μηχανισμοί ασφάλειας που διαθέτει εγγυώνται τη διασφάλιση των δεδομένων των πελατών της και την πλήρως ελεγχόμενη πρόσβαση.

Στο πελατολόγιο της Cloudrock περιλαμβάνονται εταιρείες όπως είναι η Grid Telecom, η Lancom, η Adaptit, η Mediatel, η Fermorite και η Atrotech.

Ο CEO της Cloudrock Βασίλης Καραβασίλης

Ο Δνων Σύμβουλος της Cloudrock, Βασίλης Καραβασίλης ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι, σε μια διαδικτυακή συνέντευξη ότι έχει ήδη δρομολογήσει την αναβάθμιση των υπηρεσιών που με νέες επενδύσεις και περαιτέρω επέκταση. Οι νέες επενδύσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, περαιτέρω πιστοποιήσεις, βελτίωση της κατανάλωσης ρεύματος και ενσωμάτωση νέων τεχνολογικών που θα βοηθήσουν στην αποδοτικότητα του κέντρου.

Οι υπηρεσίες της Cloudrock περιλαμβάνουν

  • colocation χώρου/rack space για φυσική φιλοξενία ΙΤ και δικτυακού εξοπλισμού,
  • παροχή θέσεων εργασίας για σκοπούς επιχειρησιακής συνέχειας (business continuity), υπηρεσίες σχεδιασμού και υλοποίησης data center και μηχανισμού επανάκτησης δεδομένων (disaster recovery),
  • υπηρεσίες Infrastructure as a Service (IaaS),
  • data analytics,
  • ανάπτυξη λύσεων IoT,
  • ανάπτυξη εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence – ΑΙ).

Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η ένταξη του virtualization cluster της Cloudrock σε παγκόσμια cloud υποδομή, για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών cloud, αλλά και η περαιτέρω επέκταση των υποδομών και των υπηρεσιών της.

Aνάμεσα σ’ αυτά που δήλωσε χθες ο κ. Καραβασίλης ξεχωρίζουμε:

  • «με τα μεγάλα έργα ψηφιοποίησης που σχεδιάζονται είναι απολύτως αναγκαίες περισσότερες υποδομές σε data center».
  • «χρειάζονται συνέργειες για να υλοποιηθούν τα μεγάλα ψηφιοποίησης που τρέχουν αυτό τον καιρό»,
  • «η μεγάλη επένδυση που έχει ανακοινωθεί από την Microsoft είναι προφανώς θετική καθώς τοποθετεί τη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη των data center και θα έχει ως αποτέλεσμα την προσέλκυση και άλλων παρόμοιων επενδύσεων»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here