Το έναυσμα για την άρση του lockdown αναμένουν οι έμποροι και οι καταναλωτές, εν όψει των γιορτών, ενώ στο προσκήνιο μπαίνει η μέθοδος «click away» ως μεταβατικό στάδιο πριν το πλήρες ΄άνοιγμα των αγορών.

Ο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, το υπουργείο Ανάπτυξης και η γ.γ. Εμπορίου προετοιμάζονται ήδη για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου εν όψει των εορτών, παρά τη επικείμενη -σύμφωνα με τις ανακοινώσεις κυβερνητικών στελεχών- παράταση του lockdown.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ. Σταμπουλίδης περιέγραψε  τη μέθοδο του «click away» λέγοντας πως είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται διεθνώς, κυρίως στη βόρεια και την κεντρική Ευρώπη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών.

Το «click away» είναι η παραγγελία των προϊόντων ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά, η προπληρωμή τους και τέλος η παραλαβή από το κατάστημα σε διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο και σε προκαθορισμένη ώρα.

Ο γ.γ. Εμπορίου τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό αποφορτίζονται οι μεταφορές, ενώ αποφεύγεται ο συνωστισμός, καθώς η έρευνα αγοράς δεν θα γίνεται εντός του καταστήματος, αλλά από το e-shop.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here