Ο Cleber Da Rodda ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή εργοστασίου της JTI στην Ξάνθη από την 1η Απριλίου. Ο κ. Rodda εντάχθηκε στη JTI το 2022 στον τομέα επεξεργασίας φύλλων στη Santa Cruzdo Sul της Βραζιλίας, όπου διαχειριζόταν τη μεγαλύτερη μονάδα επεξεργασίας φύλλων καπνού της εταιρείας, έχοντας 22 χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία καπνού και κατέχοντας πολυάριθμες θέσεις σε τομείς όπως η έρευνα & ανάπτυξη, η επεξεργασία καπνού, τα θέματα περιβάλλοντος, υγείας και ασφάλειας εργαζομένων, καθώς επίσης το τμήμα ποιότητας και το μηχανολογικό.

Είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανολόγου Μηχανικού Παραγωγής από το Πανεπιστήμιο Santa Cruzdo Sul στη Βραζιλία και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το FGV (GETULIO Vargas Foundation) στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας και από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ.

Με αφορμή την τοποθέτησή του στα νέα καθήκοντα, η διευθύνουσα σύμβουλος της JTI Hellas, Lili Zigoslu δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε τον κ. CleberDa Rodda ως νέο διευθυντή εργοστασίου μας στη Ξάνθη. Η πολύτιμη εμπειρία και η δυναμική προσέγγιση του κ. Rodda στην παραγωγή προϊόντων καπνού αποτελούν ανεκτίμητο πλεονέκτημα για εμάς. Είμαστε βέβαιοι ότι υπό την ηγεσία του, το εργοστάσιό μας στη Ξάνθη θα συνεχίσει να καινοτομεί και να επιτυγχάνει τους στόχους της εταιρείας μας».