Πήραμε μια πρώτη γεύση από το Citroen C5 Aircross μέχρι τα Τρίκαλα Κορινθίας όπου έγινε η παρουσίαση του μεσαίου SUV της Citroen.

Του Τάκη Πουρναράκη

Το Citroen C5 Aircross είναι η πρόταση της γαλλικής εταιρείας στην μεσαία κατηγορία των C- SUV. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που διαθέτει μερικά μοναδικά για την κατηγορία, χαρακτηριστικά όπως η απόσταση των 23cm από το έδαφος και ο χώρος αποσκευών των 720lt. Έχοντας μήκος 4.5m το C5 Aircross παίρνει άριστα στην διαμόρφωση χώρων στο εσωτερικό του, έχεις την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας.

Το C5 Aircross βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Peugeot 3008 αλλά έχει μακρύτερο μεταξόνιο. Επιπλέον οι σχεδιαστές του έχουν δώσει έμφαση στην άνεση (comfort) οδηγού και επιβατών. Διαθέτοντας φαρδιά καθίσματα με ειδικό αφρώδες υλικό (Advanced Comfort), ειδική ανάρτηση με υδραυλικά stop (Progressive Hydraulic Cushions®) αλλά και στενά ελαστικά με μεγάλη διάμετρο και ψηλό προφίλ (205/55/19) το C5 Aircross επιτυγχάνει πρωτόγνωρα επίπεδα άνεσης για την κατηγορία. 

Γι’ αυτό και οι άνθρωποι της Citroen τόλμησαν να κάνουν την παρουσίαση στα Τρίκαλα Κορινθίας. Μέσω Ολυμπίας Οδού από Αθήνα μέχρι Ξυλόκαστρο απολαμβάνεις υψηλού επιπέδου ποιότητα υπηρεσιών και ασφάλειας (σ.σ: έχετε προσέξει την κλιμακωτή ένταση του φωτισμού στα τούνελ της Κακιάς Σκάλας; Έντονος όταν μπαίνεις για να προσαρμοστεί εύκολα το μάτι, χαμηλός όταν βγαίνεις για να δώσει τη θέση στο φυσικό φως.). 

Βγαίνοντας από την Ολυμπία Οδό ξεκινά η ντροπή. Ο δρόμος μέχρι τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι αφημένος στην τύχη του και στο έλεος του χρόνου: Λακκούβες, ανομοιμορφίες, μπαλώματα και νεροφαγώματα συνθέτουν ένα τερέν επικίνδυνο που μπορεί να εκθέσει οιαδήποτε ανάρτηση. Όχι όμως αυτή του C5 Aircross που πραγματικά εξαφάνιζε κάθε είδους ανωμαλία διατηρώντας πρωτόγνωρα επίπεδα άνεσης στην καμπίνα επιβατών. 

Στα Τρίκαλα Κορινθίας που βρίσκονται σε υψόμετρο 850m καταλύσαμε σε γνωστό ξενοδοχείο. Είχε μια υπέροχη λιακάδα που μας επέτρεψε να παρατηρήσουμε καλύτερα μέσα έξω το αυτοκίνητο. Έχεις την αίσθηση ότι κάποιος πήρε το «  » ως δομικό στοιχείο και επιχείρησε ατελείωτα copy paste σε διαφορετικά μεγέθη. Άπειρα «C όπως Comfort» λοιπόν αποτελούν τη σχεδιαστική γραμμή του C5. 

Στον αυτοκινητόδρομο η άνεση, η ηχομόνωση, το ποιοτικό σύστημα multimedia και τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας φροντίζουν για ένα βελούδινο χαλαρωτικό ταξίδι. Στον επαρχιακό δρόμο με τις αλλεπάλληλες στροφές και κακοτεχνίες το C5 Aircross παραμένει αρχοντικό, άνετο χωρίς αναίτιες κλίσεις ή υστερίες ακόμη και υπό πίεση. Το αυτοκίνητο δοκιμής μας ήταν πετρελαιοκίνητο (1.5lt/130PS). O συγκεκριμένος κινητήρας είναι ολοκαίνουργιος, στο γκρουπ PSA και κινεί με αξιοπρέπεια το μεγάλο SUV. Η κατανάλωση που είδαμε κατά τη διάρκεια της σύντομης δοκιμής μας (400km) ήταν στα 8lt/100km. Είναι βέβαιο ότι επιδέχεται βελτίωση περίπου 20% με πιο συντηρητική/οικογενειακή προσέγγιση. Στην περίπτωσή μας συνδυάζονταν με 6αρι χειροκίνητο κιβώτιο, το οποίο έχει σωστή κλιμάκωση και θετική αίσθηση. Ο χαρακτήρας του C5 Aircross πιστεύουμε ότι αναδεικνύεται καλύτερα με το νέο αυτόματο κιβώτιο 8σχέσεων το οποίο πέρα από άνεση εξασφαλίζει και 7% οικονομία καυσίμου.  

Το C5 Aircross διατίθεται με δυο βενζινοκινητήρες 1.2lt/130PS και 1.6lt/180PS και δυο πετρελαιοκινητήρες 1.5lt/130PS& 2.0lt/180PS. Όλοι οι κινητήρες είναι υπερτροφοδοτούμενοι. 

Οι τιμές ξεκινούν από τις 22.500 ευρώ για την πιο απλή έκδοση Live των 1.2lt/130PS και ξεπερνούν τις 42.000 για την κορυφαία πετρελαιοκίνητη δίλιτρη έκδοση Shine. Δεν υπάρχει 4κίνητη έκδοση προς ώρας. Το 2020 θα υπάρξει έκδοση Plug in Hybrid που θα είναι 4κίνητη. Οι Γάλλοι μηχανικοί θεωρούν πως με το σύστημα Grip Control (στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις) και ένα σετ ελαστικών mud&snow καλύπτονται οι ανάγκες πρόσφυσης του μεσαίου τους SUV. 

Το C5 Aircross είναι άμεσα διαθέσιμο στις εκθέσεις Citroen με χρόνο παράδοσης τους 2 μήνες. Υπάρχουν σήμερα και μερικά ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα. Περισσότερα για το οικογενειακό SUV της Citroen όταν το πάρουμε στα χέρια μας για εκτενή δοκιμή. 

Εδώ μπορείτε να δείτε όσα καταγράψαμε on camera με το C5 Aircross καθοδόν για τα Τρίκαλα Κορινθίας

 

Κορυφαία ανάρτηση

Η ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions® – μια καινοτομία της Citroën η οποία ενσωματώνεται στον εξοπλισμό του συνόλου της γκάμας C5 Aircross προέρχεται από την εμπειρία της Citroën στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Με την παροχή αυξημένης απόστασης από το έδαφος, τα hydraulic cushions (υδραυλικοί αναστολείς) απορροφούν καλύτερα τις δονήσεις, ιδιαίτερα μετά από άλματα. Περίπου 20 διπλώματα ευρεσιτεχνίας κατατέθηκαν κατά την ανάπτυξη της νέας ανάρτησης. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί είναι αρκετά απλός. Ενώ τα συμβατικά συστήματα ανάρτησης περιλαμβάνουν αποσβεστήρα κραδασμών, ελατήριο και μηχανικό στοπ, το σύστημα Progressive Hydraulic Cushions® προσθέτει δύο υδραυλικά στοπ (αναστολείς) σε κάθε πλευρά, το ένα για συμπίεση και το άλλο για αποσυμπίεση. Η ανάρτηση λειτουργεί συνεπώς σε δύο στάδια: Για ελαφριά συμπίεση και αποσυμπίεση, το ελατήριο και το αμορτισέρ ελέγχουν τις κατακόρυφες κινήσεις χωρίς να χρειάζονται βοήθεια από τα υδραυλικά στοπ. Κατά τη διάρκεια μεγαλύτερων αναταράξεων, το ελατήριο και το αμορτισέρ λειτουργούν μαζί με τα υδραυλικά στοπ συμπίεσης ή αποσυμπίεσης, που σταδιακά επιβραδύνουν την κίνηση του συστήματος για να αποτρέψουν το τράνταγμα στο τέλος της διαδρομής του. Σε αντίθεση με ένα παραδοσιακό μηχανικό στοπ, το οποίο απορροφά μεν ενέργεια αλλά επιστρέφει και ένα μέρος της, το υδραυλικό στοπ απορροφά και διαχέει αυτή την ενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει αναπήδηση.

Φαρδιά καθίσματα με αφρώδες υλικό!

Τα ευρύχωρα και φιλόξενα καθίσματα του C5 Aircross είναι ψηλά τοποθετημένα ώστε να προσφέρουν μια πλήρη άποψη του δρόμου, παρέχουν κορυφαία άνεση και στήριξη. Εμπνευσμένο από τα θρυλικά οικογενειακά αυτοκίνητα της μάρκας, CX και Xantia, το «φούσκωμα» του καθίσματος δημιουργεί μια πραγματική οπτική υπογραφή, με τελικό στόχο την άνεση. Η υπογραφή αυτή ενισχύεται από τις ραφές και τα άλλα σχεδιαστικά στοιχεία. Η άνεση έχει επίσης βελτιωθεί, χάρη στην επαφή με τον πάχους 15 mm αφρό. Ο νέος αφρός υψηλής πυκνότητας εξασφαλίζει επίσης τη βέλτιστη άνεση με την πάροδο του χρόνου, αποτρέποντας την καθίζηση μετά από πολλές ώρες στο τιμόνι καθώς και την παλαίωση του καθίσματος μετά από αρκετά χρόνια χρήσης.

Ο μεγαλύτερος χώρος αποσκευών στην κατηγορία

Το νέο SUV Citroën  C5 Aircross διαθέτει τρία ανεξάρτητα, συρόμενα μπρος-πίσω, πλήρως αναδιπλούμενα και με ρυθμιζόμενη σε κλίση πλάτη, πίσω καθίσματα, γεγονός που το καθιστά το πιο πρακτικό (modular) SUV της κατηγορίας. Τα πίσω καθίσματα μετακινούνται μπρος-πίσω κατά περισσότερο από 150 mm, επιτρέποντας την αναδιαμόρφωση της καμπίνας και του πορτμπαγκάζ. Αναδιπλώνονται προσφέροντας ένα εντελώς επίπεδο πάτωμα στο χώρο φόρτωσης, χάρη στο δύο επιπέδων πάτωμα του πορτμπαγκάζ. 

Με χώρο αποσκευών ρεκόρ, από 580 έως 720 λίτρα έως την εταζέρα,  με τη δεύτερη σειρά καθισμάτων στη θέση τους, και μέχρι 1.630 λίτρα έως την οροφή με τη δεύτερη σειρά καθισμάτων αναδιπλωμένη, το νέο SUV Citroën  C5 Aircross έχει το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ της κατηγορίας. Το πλατύ άνοιγμα (1.017 mm) και το ορθογώνιο σχήμα του (μήκος 999 mm έως 1.907 mm με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα – ύψος έως την εταζέρα 583 mm) καθιστούν ευκολότερη τη φόρτωση των μεγαλύτερων αντικειμένων. Για ακόμα πιο εύκολη πρόσβαση στο πορτμπαγκάζ, το C5 Aircross είναι εξοπλισμένο με μια  πόρτα «hands free», η οποία ανοίγει ηλεκτρικά όταν περνά το πόδι του χρήστη κάτω από τον προφυλακτήρα.

Ενεργητική ασφάλεια

Το νέο SUV Citroën C5 Aircross διαθέτει τεχνολογίες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας: 

• Active Safety Brake – Ενεργό φρένο ασφαλείας: για την αποφυγή συγκρούσεων, το σύστημα ανιχνεύει και αναλύει στάσιμα ή κινούμενα εμπόδια, πεζούς ή οχήματα και φρενάρει αυτόματα σε περίπτωση οποιουδήποτε κινδύνου σύγκρουσης.

• Active Blind Sport Monitoring System – Ενεργό σύστημα προειδοποίησης απόκλισης: μια φωτεινή ένδειξη στους καθρέπτες των θυρών προειδοποιεί τους οδηγούς εάν υπάρχει όχημα στο τυφλό τους σημείο. Αν  το ενεργό σύστημα προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα είναι ενεργοποιημένο και ο οδηγός αρχίζει να στρέφεται προς αυτή την πλευρά στο τιμόνι εφαρμόζεται ροπή προς την αντίθετη κατεύθυνση για να αποτραπεί η σύγκρουση.

• Active Lane Keeping Assist – Ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας: Το σύστημα αναγνωρίζει την οδική σήμανση, αναλύει συνεχώς την εικόνα και ερμηνεύει την κατάσταση. Διορθώνει την πορεία του οχήματος προειδοποιώντας τον οδηγό κάθε φορά που ανιχνεύει πιθανή αλλαγή λωρίδας χωρίς τη χρήση των φλας. Αν ο οδηγός επιθυμεί να διατηρήσει την τροχιά του οχήματος, μπορεί να αποτρέψει τη διόρθωση κρατώντας σταθερό το τιμόνι.

• Adaptive Cruise Control – Προσαρμοζόμενο έλεγχος ταχύτητας: επιτρέπει στον οδηγό να αφήνει το όχημα να προσαρμόζεται αυτόματα στην ταχύτητα του προπορευόμενου αυτοκινήτου.

• Adaptive Cruise Control with Stop & Go – Προσαρμοζόμενος έλεγχος ταχύτητας με Stop & Go: το σύστημα ανιχνεύει το αυτοκίνητο μπροστά και διατηρεί αυτόματα την απόσταση ασφαλείας που έχει επιλέξει προηγουμένως ο οδηγός μέχρι να σταματήσει το όχημα. Αυτό γίνεται με το φρένο και το γκάζι, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να ξεκινήσει αυτόματα χωρίς την παρέμβαση του οδηγού. Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ρυθμίσει την ταχύτητα του οχήματος μεταξύ 30 km/h και 180 km/h, να ελέγξει την ταχύτητα και την απόσταση μεταξύ των οχημάτων και να περιορίσει την επιτάχυνση στις στροφές.

• Collision Risk Alert – Προειδοποίηση κινδύνου σύγκρουσης: αυτό το σύστημα προειδοποιεί τους οδηγούς ότι το αυτοκίνητό τους κινδυνεύει να συγκρουστεί με το προπορευόμενο όχημα μπροστά, σε ταχύτητες άνω των 30 km/h. Το σύστημα ενεργοποιείται λίγο πριν την ενεργοποίηση της αυτόματης πέδησης.

• Coffee Break Alert – Προειδοποίηση διαλείμματος για καφέ: ενημερώνει τους οδηγούς όταν είναι ώρα να κάνουν ένα διάλειμμα αφού έχουν οδηγήσει για δύο ώρες σε ταχύτητες πάνω από 70 km/h.

• Driver Attention Alert – Προειδοποίηση προσοχής οδηγού: ειδοποιεί τους οδηγούς σε περίπτωση μειωμένης επαγρύπνησης. Το σύστημα αυτό αξιολογεί την εγρήγορση του οδηγού προσδιορίζοντας αποκλίσεις της τροχιάς του αυτοκινήτου σε σχέση με την οδική σήμανση. Το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας, με ταχύτητα άνω των 65 km/h.

• Extended Traffic Sign Recognition and Recommendation – Εκτεταμένη αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και σύσταση: αναγνωρίζει τα σήματα ταχύτητας και τα εμφανίζει στον πίνακα οργάνων. Η ταχύτητα μπορεί να καταγραφεί ως μια οδηγία για τον περιοριστή ταχύτητας/σύστημα ελέγχου ταχύτητας με μία απλή κίνηση. Εκτός από τα όρια της ταχύτητας, το σύστημα αυτό ανιχνεύει και ορισμένα άλλα οδικά σήματα («Stop», απαγορευτικό εισόδου, απαγόρευση προσπεράσματος) και τα εμφανίζει για τον οδηγό στον πίνακα οργάνων. Αυτό βελτιώνει τον σεβασμό των κανόνων οδικής κυκλοφορίας και αυξάνει την ασφάλεια.

• Highway Driver Assist – Υποβοήθηση οδηγού στον αυτοκινητόδρομο: διαθέσιμο αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, συνδυάζει τον προσαρμοζόμενο έλεγχο ταχύτητας με Stop & Go και το ενεργό σύστημα προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, για να διαχειρίζεται ημιαυτόνομα την οδήγηση σε συγκεκριμένες συνθήκες. Ο οδηγός επιλέγει την ταχύτητα και ενεργοποιεί το ενεργό σύστημα προειδοποίησης απόκλισης, σε ταχύτητες άνω 30 km/h. Το σύστημα παρακολουθεί τη θέση του αυτοκινήτου στη λωρίδα (στο κέντρο, πιο αριστερά ή δεξιά ανάλογα με τις συνήθειες οδήγησης) και ο οδηγός δεν χρειάζεται πλέον να διαχειρίζεται ταχύτητα ή τροχιά, καθώς το όχημα διαχειρίζεται αυτές τις λειτουργίες. Ιδιαίτερα ρυθμισμένο για επαρχιακές οδούς και αυτοκινητόδρομους, το σύστημα επιτρέπει τη μερική μεταβίβαση της οδήγησης, με μόνη υποχρέωση από πλευράς οδηγού να έχει την προσοχή του εστιασμένη στο δρόμο. Ο οδηγός πρέπει να κρατά τα χέρια του στο τιμόνι (παρόλο που δεν χρειάζεται να κατευθύνει το αυτοκίνητο) για να έχει το σύστημα ενεργοποιημένο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Ο οδηγός μπορεί να αναλάβει και πάλι τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή πιέζοντας το κουμπί του συστήματος προειδοποίησης απόκλισης της ενεργής λωρίδας, ασκώντας δύναμη στο τιμόνι ή φρενάροντας.

• Intelligent Beam Headlights – Προβολείς με ευφυή δέσμη: διασφαλίζει την άνετη και ασφαλή οδήγηση τη νύχτα με την αυτόματη εναλλαγή μεταξύ φώτων διασταυρώσεως και πορείας (μεσαία / υψηλή σκάλα).

• Grip Control with Hill Assist Descent – Έλεγχος πρόσφυσης με υποβοήθηση κατάβασης: ευφυής, αυξημένη πρόσφυση ανεξάρτητα από την επιφάνεια του δρόμου για καλύτερο έλεγχο του οχήματος σε δύσκολα οδοστρώματα. Το σύστημα χρησιμοποιεί προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (ενσωματωμένο στην υπολογιστική μονάδα του ESP), το οποίο διαχειρίζεται την πρόσφυση των εμπρός τροχών και διαθέτει διαφορετικές λειτουργίες που μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικό έδαφος. Σε κανονική λειτουργία, το Grip Control λειτουργεί αυτόματα. Αλλά οι οδηγοί μπορούν επίσης να ορίσουν το επιθυμητό mode χρησιμοποιώντας τον περιστροφικό διακόπτη στην κεντρική κονσόλα, για να επιλέξουν μεταξύ Sand, All-Road, Snow ή ESP OFF. Το νέο SUV Citroën  C5 Aircross προσφέρει εντυπωσιακή ευελιξία προσαρμοζόμενο σε όλους τους τύπους δρόμων ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Σε συνδυασμό με το Grip Control, η το Hill Assist Descent διατηρεί το αυτοκίνητο με μειωμένη ταχύτητα ακόμα και σε απότομες κλίσεις. Η τεχνολογία διατηρεί το όχημα στη σωστή τροχιά, περιορίζοντας παράλληλα τον κίνδυνο ολίσθησης ή επιτάχυνσης όταν το αυτοκίνητο κινείται σε κατηφόρα, είτε προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Το Hill Assist Descent ελέγχει πλήρως και με ασφάλεια το όχημα, διατηρώντας πολύ χαμηλή ταχύτητα (3 km/h), παρέχοντας έλεγχο και ασφάλεια σε καταστάσεις που σε διαφορετική περίπτωση είναι αγχωτικές. Οι δύο λειτουργίες είναι διαθέσιμες με όλα τα μεγέθη των τροχών και τα καλοκαιρινά ελαστικά. Η αποτελεσματικότητά τους ενισχύεται από εξειδικευμένα ελαστικά που είναι κατάλληλα για τις τοπικές συνθήκες, ιδιαίτερα από τα 18″ λάστιχα λάσπης & χιονιού (Mud & Snow), που είναι προαιρετικά διαθέσιμα.

• Hill-Start Assist – Υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα: Για να γίνουν ευκολότερες οι εκκινήσεις σε δρόμους με μεγάλη κλίση, το σύστημα αυτό εμποδίζει οποιαδήποτε ανεπιθύμητη κίνηση του οχήματος προς τα πίσω όταν απελευθερώνεται το πεντάλ του φρένου. Η λειτουργία ενεργοποιείται σε κλίσεις άνω του 3%, ακινητοποιώντας το όχημα για δύο δευτερόλεπτα.

• Cornering Lights Function – Λειτουργία φώτων στροφής: ανάλογα με τη γωνία του τιμονιού, εκτός από τα κυρίως φώτα, ανάβει είτε ο αριστερός είτε ο δεξιός προβολέας ομίχλης για να φωτίσει μέχρι και σε γωνία 75° το χώρο εμπρός αριστερά ή δεξιά από το όχημα. Το σύστημα λειτουργεί σε ταχύτητες άνω των 40 km/h.

• Trailer Stability Control – Έλεγχος ευστάθειας ρυμουλκούμενου: Αυτό το σύστημα σταθεροποιεί ρυμουλκούμενα σε οχήματα εξοπλισμένα με σύστημα ρυμούλκησης (εργοστασιακή επιλογή). Συμπληρώνοντας το σύστημα ESP, ο έλεγχος ευστάθειας ρυμουλκούμενου μειώνει οποιαδήποτε ταλάντωση ή επιβραδύνει το ρυμουλκούμενο σε κρίσιμες ταχύτητες. Το ρυμουλκούμενο ανιχνεύεται όταν η ηλεκτρική του σύνδεση είναι συνδεδεμένη με το όχημα. Η σταθεροποίηση του ρυμουλκούμενου με ESP χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του συστήματος ESP για να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Μειώνει δραστικά την ταλάντωση, επενεργώντας μεμονωμένα και εναλλάξ στα φρένα κάθε τροχού στον μπροστινό άξονα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό αρκεί για να εξαλείψει τελείως την ταλάντωση και έτσι αποτρέπει κάθε κίνδυνο. Σε περίπτωση σημαντικής ταλάντευσης, το σύστημα μειώνει τη ροπή του κινητήρα και φρενάρει το αυτοκίνητο (επενεργώντας στα φρένα και των 4 τροχών) για να μειώσει γρήγορα την ταχύτητά του.

• Το ConnectedCAM Citroën® είναι ένα σύστημα κάμερας ενσωματωμένο στο στέλεχος του εσωτερικού καθρέφτη, ανεξάρτητο από το σύστημα πολυμέσων του αυτοκινήτου, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία GPS Full HD. Η ενσωματωμένη κάρτα μνήμης 16 GB μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση φωτογραφιών. Μέσω της σύνδεσης WiFi, τα δεδομένα που καταγράφονται από την κάμερα μπορούν να μεταφερθούν σε ένα smartphone. Η κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τραβήξει φωτογραφία ή βίντεο του εξωτερικού περιβάλλοντος μπροστά από το όχημα. Το περιεχόμενο μπορεί να μεταφορτωθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω κοινωνικών δικτύων. Καταγράφει επίσης συνεχώς το δρόμο εμπρός από το παρμπρίζ και αποθηκεύει αυτόματα εγγραφές βίντεο σε περίπτωση ατυχήματος.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here