Σύσταση «buy» δίνει για τη μετοχή της Eurobank η Citigroup μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου της τράπεζας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, όπου η τιμή-στόχος διαμορφώνεται στα 0,95 ευρώ, η μετοχή στη συστημική τράπεζα έχει περιθώριο ανόδου 47,7%.

Όπως επισημαίνει η Citi, η σταθεροποίηση των καθαρών επιτοκιακών εσόδων, η βελτίωση στον σχηματισμό μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στο δ’ τρίμηνο και η επιβεβαίωση από την πλευρά της διοίκησης της Eurobank της δέσμευσής της για το φιλόδοξο σχέδιο μείωσης των NPE, την οδηγεί στο να συστήσει «αγορά» της μετοχής της.

Η διοίκηση, όπως αναφέρει, αναμένει σταθεροποίηση στα έσοδα, τα κόστη και τα προ προβλέψεων έσοδα, ενώ το κόστος ρίσκου στα καθαρά δάνεια, αναμένεται να μειωθεί στο 1,7% περίπου το 2019. Παράλληλα η χρηματοδότηση της τράπεζα από το ευρωσύστημα μειώθηκε κατά 1,2 δισ. ευρώ σε τριμηνιαία βάση και στα 2,1 δισ. ευρώ (3,5% των συνολικών assets), οδηγούμενη από τη μείωση του ELA στο 0,5 δισ. ευρώ (μηδενική σήμερα). Οι εγχώριες καταθέσεις σημείωσαν αύξηση 1,3 δισ. ευρώ στο τρίμηνο και 4,2 δισ. ευρώ στο σύνολο του 2018.

Η Citi επισημαίνει πως η διοίκηση της τράπεζας βλέπει θετικά τα δύο σχέδια (ΤτΕ και ΤΧΣ) για τη μείωση των NPEs, με αυτό του ΤΧΣ να βρίσκεται ωστόσο σε πιο προχωρημένο στάδιο και θα μπορούσε να μειώσει στα προσαρμοσμένα στο ρίσκο assets (RWA) κατά περίπου 2,5 δισ. ευρώ (+75 μονάδες βάσης στον δείκτη CET 1).

Σε ό,τι αφορά την ποιότητα των assets, η Citi τονίζει πως ο σχηματισμός NPEs παραμένει  αρνητικός για δέκατο συνεχόμενο τρίμηνο με τόσο τις εισροές όσο και τις εκροές NPEs να βελτιώνονται.

Σε ό,τι αφορά τα κεφάλαια, ο δείκτης CET1 μειώθηκε στο 14,2% από 14,6% λόγω της αύξησης του RWQ, αλλά και λόγω  της τιμολόγησης σε τιμές αγοράς των  ελληνικών ομολόγων.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here