Η βασική θετική είδηση από την ανακοίνωση του ΟΤΕ ΟΤΕ +0,19% για τα αποτελέσματα 2018 είναι το μέρισμα στους μετόχους και οι επαναγορές ιδίων μετοχών, με τη συνολική αποζημίωση στους μετόχους να υπερβαίνει τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, αναφέρει η Citi στην πρώτη της αντίδραση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Οπως αναφέρει, η αύξηση στην αποζημίωση των μετόχων αντανακλά τη σημαντική ενίσχυση των ελεύθερων ταμειακών ροών που αναμένεται το 2019. Η Citi εκτιμά ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα ανέλθουν στα 450 εκατ. ευρώ, λόγω μείωσης των κεφαλαιακών δαπανών και αύξησης των EBITDA.

Τα αποτελέσματα του ΟΤΕ δείχνουν μια επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ελλάδα, ενώ το βασικό αρνητικό στοιχείο είναι η μείωση άνω του 40% στα EBITDA της θυγατρικής στη Ρουμανία.

Ο οίκος σημειώνει ότι αναμένει θετική υποδοχή από την αγορά για τα αποτελέσματα αλλά και αύξηση των εκτιμήσεων των αναλυτών. Οι κακές επιδόσεις στη Ρουμανία ήταν αναμενόμενες και η εταιρία εξετάζει τρόπους να αποχωρήσει από τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here