Της Ελενας Ερμείδου

H πτώση που έγραψαν οι γενικές ασφαλίσεις μπορεί να αναπληρωθεί από τις τουριστικές ασφαλίσεις αναφέρουν στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο IW.gr.

H επανεκκίνηση του τουρισμού είναι σίγουρα μία ευκαιρία για την ασφαλιστική αγορά. Ο κλάδος του τουρισμού έχοντας μέχρι πριν δύο χρόνια συμμετοχή στο ΑΕΠ πάνω από 21% τροφοδοτούσε την συνολική παραγωγή των γενικών ασφαλίσεων η οποία σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 2020 ήταν πεσμένη.  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές  τα επαγγέλματα που σχετίζονται άμεσα και έμμεσα από τον τουρισμό μπορούν να ενισχύσουν κατά ένα τρίτο την ασφαλιστική παραγωγή.

Και ενώ σήμερα χρειάζονται ακόμα πιο εξειδικευμένα πακέτα τουριστικών ασφαλίσεων, πριν δύο χρόνια στην Ελλάδα ήταν ασφαλισμένα ένα στα τέσσερα ξενοδοχεία. Το ποσοστό που ήταν ασφαλισμένο ήταν πολύ χαμηλό ενώ και τότε ο κίνδυνος ψηλός. Σήμερα ο κίνδυνος είναι υψηλότερος και τα ποσοστά των ξενοδοχείων που είναι ασφαλισμένα χαμηλότερα.

Με εξειδικευμένα πακέτα και γνωρίζοντας τις ανάγκες και τα πρωτόκολλα μεταξύ άλλων οι ασφαλιστές θα πρέπει να επενδύσουν σε ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, μεγάλους πράκτορες ταξιδίων, ενοικιαζόμενα δωμάτια, προμηθευτές, σε υπηρεσίες εκχώρησης τρίτων, στην εστίαση.  Επίσης στο επίκεντρο των συζητήσεων η ασφάλιση διακοπής επιχειρησιακών λειτουργιών, οι ευθύνες διευθυντών και στελεχών, οι πιστώσεις, και όλα αυτά μετά από ένα σχεδιασμό προϊόντων που θα μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here