Καταστροφική η χθεσινή συνεδρίαση, κυρίως για τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση. Εσπευσμένες πωλήσεις, που λόγω των συνεχών τεχνικών προβλημάτων απέκτησαν επιθετικότερο χαρακτήρα με συνέπεια να κατακρημνισθούν πολλά blue chips.
   Με διψήφιο ποσοστό απωλειών για τις 8 από τις 25 μετοχές του δείκτη FTSE Large Cap, η εικόνα στο χρηματιστηριακό ταμπλό ήταν περισσότερο από δραματική.
    Ενδεικτικό, πως μόνο μία μετοχή διέφυγε των επιθετικών πωλήσεων και της άκριτης υποτίμησης.
  •   Η μετοχή της Aegean, καθώς αντέδρασε κατά 3,90% στα 4 ευρώ. Εντελώς αντιθετική κίνηση, που μου κίνησε την περιέργεια με φίλο γνώστη χρηματιστή να την αποδίδει στην απόφαση της διοίκησης να αναστείλει τα δρομολόγια  εξωτερικού, μέχρι τα τέλη Απριλίου.
  Ως αναπόφευκτη κίνηση επιχειρηματικής αυτοσυντήρησης την χαρακτήρισε, συμπληρώνοντας πως η αγορά αποτίμησε θετικά τον περιορισμό των ζημιών που θα είχε η αεροπορική εταιρεία εάν συνέχιζε να συντηρεί το δίκτυο για το επόμενο διάστημα.
   Παράλληλα μου έδωσε και μία άλλη διάσταση, που σχετίζεται με την στάση της διοίκησης και προσωπικά του Ευτύχη Βασιλάκη να συνδράμει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επαναπατρίσει όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες.
Από Τμπιλίσι μέχρι Μαρακές και φυσικά πολλές πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ισπανία ακόμη και με έκτακτες πτήσεις.
  •    Και αυτή η συνδρομή της εταιρείας, σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, δεν περνά απαρατήρητη. 
   Ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους χιλιάδες συμπατριώτες μας, που επέστρεψαν, συμπλήρωσε ο έμπειρος χρηματιστής…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here