Σήμερα Δευτέρα αρχίζει η διαπραγμάτευση των 500.000 νέων ομολογιών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος. O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του  ομίλου, Γιώργος Περιστέρης, θα κηρύξει, στις 10.30’ το πρωί, την έναρξη των χρηματιστηριακών συναλλαγών, στην Λεωφόρο Αθηνών.
    Κωδικός διαπραγμάτευσης, με ελληνικούς χαρακτήρες ΓΕΚΤΕΡΝΑ02 και με λατινικούς GEKTERNAB2.
  • Η τιμή διαπραγμάτευσης είναι 1.000 € δηλαδή το 100% της ονομαστικής αξίας και ίση με την τιμή διάθεσης που καθορίστηκε από τους Συντονιστές Αναδόχους της Δημόσιας Προσφοράς.
  • Στα 500 εκατ.€ τα κεφάλαια, που αντλήθηκαν μέσω της διαδικασίας, με τις δαπάνες έκδοσης να ανέρχονται σε 10,602 εκατ.€
Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι ήταν η Εθνική Τράπεζα, η Πειραιώς, η Eurobank και η Euroxx χρηματιστηριακή. 

 Όσον αφορά στην κατανομή το 56,5% κατανεμήθηκαν σε ιδιώτες επενδυτές, το 43,5% σε ειδικούς από το οποίοι ένα μικρό μέρος (106.020 ομολογίες) έλαβαν για λογαριασμό τους οι 4 ανάδοχοι. Οι τοποθετήσεις ιδιωτών στο ομόλογο της ΓΕΚ Τέρνα έφτασαν στα 282,5 εκατ. ευρώ.

Το ομόλογο της ΓΕΚ Τέρνα, είναι και το μεγαλύτερο στην ιστορία της αγοράς, συγκέντρωσε τις περισσότερες τοποθετήσεις από τους αναδόχους. Φτάνοντας στα 106 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών τα 102,6 εκατ. προήλθαν από τις τρεις συστημικές τράπεζες. Η Alpha Bank δεν πρόλαβε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here