Για όλες, ανεξαιρέτως, τις εισηγμένες στο ΧΑ εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της πληροφορικής, των e-sales και των fintech εφαρμογών. Οι δραματικές εξελίξεις, λόγω της πανδημίας, επισπεύδουν όλες αυτές τις πρακτικές συναλλαγών και στη χώρα μας, που είχε μείνει αρκετά πίσω από την Ευρώπη. Παράλληλα, οι περισσότερες έχουν ήδη παρουσία σε ξένες (κυρίως ευρωπαϊκές) αγορές με γερά συμβόλαια, που κατά πάσα πιθανότητα θα ενισχύσουν περαιτέρω.

Profile, Entersoft, Space, Epsilon Net έχουν έρθει στο προσκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες, και το γεγονός αυτό προοιωνίζεται μια ακόμη καλύτερη συνέχεια.

Ελληνικά Πετρέλαια: Οι εξελίξεις σχετικά με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας ευνοούν τον όμιλο, καθώς ελέγχει το 35% του μετοχικού κεφαλαίου της. Ενδιαφέρον από κοινού με την Edison (μέσω της Elpedison), τον εταίρο της στην παραγωγή και προμήθεια ρεύματος-φυσικού αερίου. Παράλληλα, για την επόμενη δεκαετία προσανατολίζεται και στις ΑΠΕ.

Ισχυρό χαρτί για την εισηγμένη Quest η θυγατρική της ACS, που σε διάστημα μηνός παρουσιάζει διψήφια αύξηση παραγγελιών/κύκλου εργασιών.

Ταυτόχρονα, η άλλη θυγατρική –συμφερόντων Φέσσα– η εισηγμένη BriQ Properties, έχει στο monitoring της ορισμένες περιπτώσεις ακινήτων/ξενοδοχείων πόλης οι τιμές των οποίων έχουν «προσγειωθεί» κατακόρυφα και οι κάτοχοί τους έχουν μεγάλη ανάγκη άμεσης ρευστότητας.

Πολλά γράφτηκαν το τελευταίο διάστημα για τις «ανοιχτές πωλήσεις» και την υποτιμητική κερδοσκοπία που αποδόθηκε στο short selling. Καλό θα ήταν οι έχοντες και από μία γνώμη επί παντός επιστητού να γνωρίζουν πως η αναστολή της διαδικασίας του short selling αφορά μεν όλους τους συναλλασσομένους του ΧΑ, πλην όμως των ειδικών διαπραγματευτών. Και, όπως είναι γνωστό, το μεγαλύτερο μέρος αυτών των συναλλαγών το πραγματοποιούν ακριβώς οι ειδικοί διαπραγματευτές. Συνεπώς, «δώρον άδωρον» και πολλή φασαρία για μικρό αποτέλεσμα…

…………………………….

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 31/03/2020