Είναι από τις χαρακτηριστικές φορές που μια φιλία εξελίσσεται σε μια δυνατή συμμαχία στον κόσμο του επιχειρείν.

Ήταν σχεδόν ένα έτος πριν, όταν για πρώτη φορά ο δημοφιλής τραγουδιστής Κωνσταντίνος Αργυρός συναντήθηκε με τον ισχυρό businessman και φιλάνθρωπο από την Κύπρο John Christodoulou, στο πλαίσιο φιλανθρωπικού event του ιδρύματος Yianis Christodoulou Foundation, το οποίο στήριξε χωρίς αμοιβή ο τραγουδιστής. Επρόκειτο για διαγωνισμό ανάδειξης παιδιών – ταλέντων από 200 σχολεία.

Μετά την πρώτη συνάντηση, η φιλία των δύο ανδρών ισχυροποιήθηκε, και μάλιστα συνέχισαν να συμμετέχουν παρέα σε πληθώρα κοινωνικών εκδηλώσεων και δράσεων, για να μετουσιωθεί αργότερα σε μία ισχυρή συνεργασία.

Ειδικότερα, Christodoulou και Αργυρός προχώρησαν σε επενδύσεις στο real estate του Λονδίνου, αγοράζοντας δύο ακίνητα σε μια από τις πιο ακριβές συνοικίες της μητρόπολης. Πρόκειται για ακίνητα στο Kensington και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 η επένδυση του Κ. Αργυρού εκτιμάται ότι αγγίζει τα 4 εκατ. Ευρώ.

Οι στόχοι της επένδυσης

Η απόκτηση των δύο ακινήτων στο Beauchamp Place από τους Χριστοδούλου και Αργυρό αντανακλά μια σημαντική επένδυση σε μια από τις πιο φημισμένες γειτονιές του Λονδίνου. Η επιλογή της τοποθεσίας, κοντά στο Harrods, υπογραμμίζει τη φιλοδοξία των επενδυτών όχι απλώς να επωφεληθούν από το real estate της περιοχής, αλλά και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής. Η συνεργασία στοχεύει στην ανακαίνιση και τη στρατηγική διαχείριση αυτών των ακινήτων, ενισχύοντας την μεταπωλητική τους αξία. Η κίνηση αυτή κρίνεται από την αγορά ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, δεδομένου ότι ο κ. Χριστοδούλου συνηθίζει να διατηρεί την πλήρη ιδιοκτησία των ventures του.

Ποιος είναι ο John Christodoulou

Γεννημένος το 1965 στη Λευκωσία, ο κυπριακής καταγωγής John Christodoulou είναι δισεκατομμυριούχος πoυ ασχολείται με τις κατασκευές ακινήτων, αλλά και τις επενδύσεις σε όλη την Ευρώπη. Έχει αναπτύξει μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες επενδύσεων και ακινήτων στην Ευρώπη, ιδίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, που πλέον κατέχει και διαχειρίζεται το δικό της χαρτοφυλάκιο. Η μακρά λίστα από πολυτελή ξενοδοχεία, κατοικίες και εμπορικές επενδύσεις και χώρους λιανικής πώλησης που διαθέτει, περιλαμβάνουν το Canary Riverside Plaza στο Canary Wharf, το Marriott London West India Quay, το Hilton Manchester, το Radisson Blu στο Λίβερπουλ και το Palace Hotel στο Southend.

Σύμφωνα με την Sunday Times Rich List, ο Χριστοδούλου έγινε δισεκατομμυριούχος το 2015. Τον Μάιο του 2023, η περιουσία του υπολογίστηκε σε 2,45 δισεκατομμύρια λίρες, γεγονός που τον κατατάσσει ως τον 74ο πλουσιότερο άνθρωπο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες freeholders στην Αγγλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ