Γράφει η «ξενοδόχος»

Ψηλότερα έσοδα ανά επισκέπτη διαπιστώνουν φέτος οι τουριστικοί φορείς, με τον CEO της Sani/Ikos και πρώην πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων να εκτιμά ότι έτσι θα αυξηθούν και σημαντικά οι συνολικές τουριστικές εισπράξεις.

  • «Κυρίαρχη στη φετινή σεζόν θα είναι η υψηλή, διψήφια αύξηση των ανά επισκέπτη εσόδων, λόγω αυξημένου αγοραστικού επιπέδου και μετακίνησης του κέντρου βάρους σε ακριβότερα καταλύματα και υψηλή περίοδο», δήλωσε ο Ανδρέας Ανδρέαδης στα social media.

Σήμερα αναμένονται και τα αναλυτικά στοιχεία από το ταξιδιωτικό ισοζύγιο της Τράπεζας της Ελλάδας.

Με βάση πάντως τα στοιχεία του πρώτου (αδύναμου) εξαμήνου  οι τουριστικές εισπράξεις αντιπροσωπεύουν το 20% των εισπράξεων του πρώτου εξαμήνου του πολύ δυνατού 2019, φθάνοντας συνολικά το 1,1 δισ. ευρώ φέτος, ενώ πολύ μεγαλύτερα νούμερα αναμένονται το δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου.

Από τα στοιχεία που δημοσίευσε την περασμένη Παρασκευή με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία του ισοζυγίου πληρωμών η Τράπεζα της Ελλάδος προκύπτει άνοδος 51% σε επίπεδο εσόδων  φέτος στο διάστημα Ιανουαρίου- Ιουνίου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, περίοδο κατά την οποία οι ταξιδιωτικές εισπράξεις είχαν διαμορφωθεί μόλις στα 733 εκατ. ευρώ αν και πλέον το μέτρο σύγκρισης είναι το ‘’κανονικό’’ 2019.

Με βάση τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι ο φετινός Ιούνιος άγγιξε φέτος τα 800 εκατ. ευρώ από τα μόλις 83 εκατ. ευρώ του Ιουνίου του 2020 (σ.σ. ο ελληνικός τουρισμός πέρυσι τον Ιούνιο ήταν ουσιαστικά κλειστός) και τα 2,56 δισ. ευρώ του Ιουνίου του 2019, επομένως τα εφετινά έσοδα αντιστοιχούν στο 31% του Ιουνίου του 2019.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here