Μια από καιρό αναμενόμενη και αναγκαία δοκιμασία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Θα δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες χρηματιστηριακών συναλλαγών, το διπλό σύστημα ασφαλείας του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Για πρώτη φορά, η συνεδρίαση, θα διεξαχθεί από το εναλλακτικό μηχανογραφικό κέντρο (DR site) του ομίλου της ΕΧΑΕ μέσω του οποίου θα μεταδίδονται όλες οι πληροφορίες προς τις χρηματιστηριακές εταιρείες, τους θεματοφύλακες και του data vendors.

Σκοπός είναι να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς ακόμη και στην ακραία περίπτωση που ένα καταστροφικό γεγονός,  θέσει εκτός λειτουργίας τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Λεωφόρου Αθηνών.

Μέχρι σήμερα η πιστοποίηση της καλής λειτουργίας γινόταν μόνο με ετήσιες δοκιμές εκτός εργάσιμων ημερών.

Τα Κέντρα Δεδομένων του Ομίλου ΕΧΑΕ, έχουν τη δυνατότητα για μεταφορά των συναλλαγών από το Primary site στο DR site, σε εργάσιμες ημέρες και ώρες, για όλες τις επιχειρησιακές δραστηριότητές του.

Από αύριο Τρίτη, όλες οι Πληροφοριακές Υποδομές του Ομίλου ΕΧΑΕ θα λειτουργήσουν και πάλι από τις κεντρικές εγκαταστάσεις (Primary site).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here