Με ένα εντυπωσιακό ράλι ξεκίνησε το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, όπου καταγράφηκε σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με προοπτικές αυτοδυναμίας, αλλά και την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, με τις οποίες η οικονομία αποφεύγει μια μακρά προεκλογική περίοδο έως τον Οκτώβριο.

Κι ενώ οι μεγάλες αγορές του εξωτερικού όπως ΗΠΑ και Λονδίνο θα παραμείνουν κλειστές, το Χ.Α. δείχνει να τοποθετείται στην εκλογή μίας φιλοεπενδυτικής κυβέρνησης με πολιτικές που έχουν αναπτυξιακό πρόσημο. Επίσης, η μικρή προεκλογική περίοδος δεν αφήνει χώρο για εκτροχιασμό των δημοσιονομικών, ενώ στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν τίτλοι που συνδέονται με εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, όπως η ΔΕΗ, η Lamda λόγω Ελληνικού και ο κατασκευαστικός κλάδος.

H αισιοδοξία της αγοράς για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της οικονομίας ενισχύει και τα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στη ζώνη του 3,30%.

Άλλωστε, οι διεθνείς οίκοι δεν έχουν πάψει να επισημαίνουν πως η καλύτερη εξέλιξη για την ελληνική οικονομία και τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία είναι η νέα κυβέρνηση να είναι φιλική προς την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την αγορά, με τους αναλυτές να προβλέπουν μάλιστα ράλι στο ελληνικό Χρηματιστήριο εάν υπάρξει ισχυρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here