Μία ενδιαφέρουσα εβδομάδα, με πλούσια ατζέντα, που  αναμένεται να δώσει μεγαλύτερη ζωντάνια στο χρηματιστηριακό ταμπλό.
Ξεκινώντας από σήμερα…
  • Δευτέρα- η μετοχή της Σαράντης θα διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα χρήσης (0,1608 ευρώ/μετοχή).
  • Αύριο Τρίτη η Entersoft έχει προγραμματισμένη γενική συνέλευση μετόχων για την διάσπαση της μετοχής (5:1).
  • Την Τετάρτη (13/5) Τιτάν και Ελληνικά Πετρέλαια ανακοινώνουν α’ τρίμηνο ενώ το ΚΡΙ- ΚΡΙ μετά την συνεδρίαση θα ανακοινώσει αποτελέσματα χρήσης 2019. 
  •  Την Πέμπτη (14/5) είναι σειρά του ΟΤΕ να ανακοινώσει αποτελέσματα α’ τριμήνου πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης με την καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη να ακολουθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 
 Ωστόσο ισχυρό αντικείμενο ενδιαφέροντος θα αποτελέσει η ανακοίνωση των εξαμηνιαίων αναδιαρθρώσεων του MSCI καθώς οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις της Αγοράς θέλουν τις μετοχές των τριών τραπεζών και της Τιτάν να διαγράφονται από την σύνθεση του Δείκτη Greece MSCI και να μεταφέρονται στην κατηγορία της Μικρής κεφαλαιοποίησης.
  • Οι διαγραφές συνοδεύονται από εκροές επενδυτικών κεφαλαίων οι οποίες τηρουμένων των τρεχουσών αναλογιών εμπορευσιμότητας της Αγοράς μπορούν να θεωρηθούν σημαντικές.
Επίσης η σταδιακή μείωσης των σταθμίσεων στο 10% της Coca Cola και του ΟΤΕ στον δείκτη FTSE-25 έως τις 22 Ιουνίου ενδέχεται να λειτουργούν ήδη ανασταλτικά στην διαμόρφωση αγοραστικού ενδιαφέροντος στις μετοχές από ήδη τοποθετημένα index funds.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here