Κατ’ αρχήν αποτίμηση των αλλαγών στους δείκτες MSCI, και συγκεκριμένα στον MSCI Greece Standard, θα κάνουν, σήμερα, οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.
  • Στον δείκτη Morgan Stanley Capital International Global Standard εντάσσεται πλέον η μετοχή της Eurobank  που -φυσικά- διαγράφεται από τον αντίστοιχο δείκτη Small Cap.
  • Ταυτόχρονα, από τον δείκτη MSCI Small Cap διαγράφεται η μετοχή της Πειραιώς.
  • Στον MSCI Greece Standard βρίσκονται ήδη οι τίτλοι των ΟΠΑΠ (στάθμιση 34,27%), ΟΤΕ (43,52%) και JUMBO (22,21%) και κατά συνέπεια οι ελληνικές συμμετοχές αυξάνουν σε τέσσερις.

Η αναβάθμιση της Eurobank, θα τεθεί σε εφαρμογή στις 27 Μαΐου, καθώς η 31η Μαΐου είναι αργία στις αγορές των ΗΠΑ, αναμένεται να φέρει εισροές ύψους περίπου 130 εκατ. στην Eurobank.

Τελικά η ανακοίνωση του MSCI δεν περιλαμβάνει ένταξη στον δείκτη MSCI Greece Standard της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας και της Μυτιληναίος.

  • Η σημερινή χρηματιστηριακή συνεδρίαση θεωρείται αυξημένου ενδιαφέροντος, καθώς πριν την έναρξη η Coca Cola θα ανακοινώσει οικονομικά στοιχεία πρώτου τριμήνου 2021, όπως και τα Πλαστικά Θράκης. 
  • Οικονομικά αποτελέσματα ανακοινώνει και ο ΟΤΕ, με την διοίκηση να ενημερώνει τους αναλυτές (μετά την λήξη της συνεδρίασης) όπως και η Coca Cola.
  • Aποτελέσματα περιμένει το επενδυτικό κοινό και από την Cenergy, σε μία μεστή ειδήσεων, όπως αναμένεται συνεδρίαση.

Αύριο, Πέμπτη, ακολουθεί ο όμιλος ΤΙΤΑΝ με το ενδιαφέρον να στρέφεται τόσο στην επίδοση στις ΗΠΑ όσο και την προοπτική στην ελληνική αγορά, για την οποία η διοίκηση έχει αυξημένες προσδοκίες για το 2021, και τη συνέχεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here