Ποια είναι η σχέση μεταξύ χρήματος και ευτυχίας; Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα χρήματα μπορούν στην πραγματικότητα να εξαγοράσουν την ευτυχία, ΜΟΝΟ αν ξεπεράσει κάποιος έσοδα 75.000 $ / έτος.

Ωστόσο, νέα έρευνα υποστηρίζει το αντίθετο….

Χρησιμοποιώντας πάνω από ένα εκατομμύριο αναφορές σε πραγματικό χρόνο από μια μεγάλη ομάδα δειγμάτων των ΗΠΑ, μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η ευτυχία αυξάνεται γραμμικά με το αναφερόμενο εισόδημα (λογαριθμικό) και συνεχίζει να αυξάνεται πέραν από το όριο των 80.000 δολαρίων / έτος.

Παρακάτω, δίδονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη μεθοδολογία της έρευνας, ενώ θα αναφερθούν μερικοί πιθανοί λόγοι για τους οποίους όσο κλιμακούμενα είναι τα εισοδήματα τόσο μπορεί να βελτιώσουν τα επίπεδα ευτυχίας των ανθρώπων.

Πώς μετράται η ευτυχία

Η προηγούμενη έρευνα για την ευτυχία σε σχέση με το εισόδημα βασίστηκε σε αναδρομικά δεδομένα, τα οποία αφήνουν περιθώρια σφάλματος. Αντιθέτως, αυτή η νέα μελέτη χρησιμοποιεί δεδομένα καταγραφής σε πραγματικό χρόνο από μια εφαρμογή παρακολούθησης της διάθεσης, επιτρέποντας μια πιο αντιπροσωπευτική αναπαράσταση της εμπειρίας των ερωτηθέντων.

Στη μελέτη αυτή μετρήθηκαν δύο μορφές ευεξίας:

Έμπειρη ευεξία
Η διάθεση και το συναίσθημα ενός ατόμου καθ ‘όλη τη διάρκεια της καθημερινής ζωής.

Αξιολογητική ευεξία:
Η αντίληψη κάποιου για τη ζωή του

Και οι δύο μορφές ευημερίας αυξήθηκαν με υψηλότερα εισοδήματα, αλλά η αξιολόγηση της ευημερίας έδειξε έναν πιο δραστικό διαχωρισμό μεταξύ των ομάδων χαμηλότερου και υψηλότερου εισοδήματος.

The Results (Measured in Standard Deviations from Mean)

 

Γιατί τα χρήματα αγοράζουν την ευτυχία;

Απαριθμούμε κάποιες πιθανότητες:

Αυξημένη άνεση

Περισσότερος έλεγχος

Το χρήμα έχει σημασία

Πηγή: visualcapitalist.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here