Μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης έχει ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος παραβρέθηκε και χαιρέτισε την 4η Εθνική Συνδιάσκεψη των Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια.

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε αναδρομή στα μέτρα της κυβέρνησης για το ζήτημα του ασφαλιστικού, ενώ πρόσθεσε πως «οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι επαγγελματίες του κλάδου καλούνται να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά τις πολλαπλές κρίσεις».

Αναλυτικά, η παρέμβαση του υπουργού:

«Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για την πρόσκληση να παρευρεθώ και να χαιρετίσω την 4η Εθνική Συνδιάσκεψη των Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια.

Να συγχαρώ τη διοίκησή του για την πρωτοβουλία που ανέλαβε, το 2019, να διοργανώσει αυτό το Συνέδριο, που, πλέον, εξελίσσεται σε θεσμό, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ενίσχυση των επαγγελματιών του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης.

Ένας κλάδος με ευρείες κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις, που, μέσω του τριπλού ρόλου του, ως διαχειριστή κινδύνων, ως παρόχου ασφαλιστικής κάλυψης και ως επενδυτή, μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην εθνική προσπάθεια για υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία.

Κλάδος που, όμως, παρά τη συντελούμενη πρόοδο των τελευταίων ετών – κυρίως ως προς την ενίσχυση της διαφάνειας, της φερεγγυότητας και της αξιοπιστίας του –, δεν έχει πετύχει ακόμα την επιθυμητή διείσδυση στην κοινωνία και την οικονομία.

Προς αυτή την κατεύθυνση, σημαντική καθίσταται η συνδρομή του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, που αποτελεί τον πολύτιμο σύμβουλο για την επιλογή των αποταμιευτικών προϊόντων και πρόσωπο-κλειδί για την κατοχύρωση εμπιστοσύνης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, το μερίδιο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων ξεπέρασε το 50%, φτάνοντας στο 55,4% το 1ο εξάμηνο του 2022.

Η συνέχεια στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here