Ευθύνες επιρρίπτει η ΠΟΕΔΗΝ για τις δυσκολίες στην αντιμετώπιση της γρίπης, αποδίδοντας τα προσκόμματα  στον ανεπαρκή αριθμό προσωπικού, υλικών, εξοπλισμού και των ΜΕΘ.

Στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας, αφήνονται αιχμές  για τα αυξανόμενα κρούσματα της γρίπης αλλά και για τον «ΕΟΔΥ που εκδίδει στοιχεία μόνο για τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ».

Μάλιστα,  η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι ασθενείς με συμπτώματα γρίπης νοσηλεύονται  «διασωληνομένοι σε θαλάμους πνευμονολογικών, παθολογικών κλινικών που δεν καταφέρνουν να βρουν ΜΕΘ για τους οποίους δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία».

Συγκεκριμένα, το συνδικαλιστικό όργανο των νοσοκομειακών υποστηρίζει ότι  παρά τις εξαγγελίες δεν υπήρξε μέριμνα στα Δημόσια Νοσοκομεία για την ασφαλέστερη αντιμετώπιση της γρίπης.  Ως εκ τούτου, οι ασθενείς υπόκεινται σε μια  ταλαιπωρία στα ΤΕΠ, ενώ επανέρχονται  τα ράντζα στα μεγάλα Νοσοκομεία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι λίστες αναμονής για ΜΕΘ έχουν μεγαλώσει, μόνο  «το Σαββατοκύριακο η λίστα αναμονής ήταν 50 ασθενείς» και όπως σχολιάζει η ΠΟΕΔΗΝ αντί να  ανοίξουν κρεβάτια και κλείνουν λόγω μείωσης του προσωπικού.

Η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου «τα 224 κρεβάτια στα Νοσοκομεία της Αττικής τα οποία εξυπηρετούν 6 εκατομμύρια πληθυσμό και για τα οποία υπάρχει η ανωτέρω λίστα δεν επαρκούν».

Η ομοσπονδία προειδοποιεί ότι εφόσον τις προσεχείς ημέρες υπάρξει έξαρση της γρίπης, η λίστα θα μεγαλώσει κατά πολύ.

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η ομοσπονδία καθώς δεν χρησιμοποιούνται 80 -100 κλίνες ΜΕΘ στα Δημόσια Νοσοκομεία  παρά το γεγονός ότι είναι εξοπλισμένες, εξαιτίας των ελλείψεων νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Ο αριθμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος αφού δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς «γιατί κλείνουν κρεβάτια με εσωτερικές αποφάσεις των νοσοκομείων χωρίς να ανακοινώνονται».

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει έκκληση στον Υπουργό Υγείας  «να προχωρήσει στη πρόσληψη 1.000 επικουρικών νοσηλευτών και γιατρών για να λειτουργήσουν άμεσα τα εν λόγω κρεβάτια».

 

Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here