Από τη μία το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα συνεχίσθηκε η τηλεδιάσκεψη κυβέρνησης – θεσμών με στόχο την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Οι διαβουλεύσεις αφορούσαν το σύνολο των 16 προαπαιτουμένων αλλά στο τέλος επικεντρώθηκαν στο θέμα της πρώτης κατοικίας. Στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία μέχρι το επόμενο EuroWorking Group, την Δευτέρα 25 Μαρτίου.

Η συνολική συμφωνία για  το πακέτο μεσοπρόθεσμων μέτρων για τη διευθέτηση του χρέους αξίας 970 εκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας οδού, τη στελέχωση της ΑΑΔΕ, την ομαλή απομείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους προς ιδιώτες αλλά και τον νέο διαγωνισμό για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.

Στην τηλεδιάσκεψη η ελληνική πλευρά εκπροσωπήθηκε  μόνο από τον υπουργό Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Δημήτρη Λιάκο. Συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, και ο γγ Συντονισμού της κυβέρνησης, Δημήτρης Παπαγιαννάκος.
Προφανώς οι συζητήσεις έχουν ξεφύγει πλέον από το τεχνικό επίπεδο, και έχουν περάσει στο πολιτικό, με την κυβέρνηση να βρίσκεται μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις, αν θέλει να καταλήξει σε μια συμφωνία, με την οποία θα κλείσει, στο Eurogroup του Απριλίου, η δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here