Γιάννης Τσερέπας

Στο BANKS από νωρίς (στα μέσα Απριλίου) σας είχαμε ενημερώσει για την απίστευτη ιστορία επιχειρηματικού δαιμονίου, με ελληνική υπογραφή, με πρωταγωνιστές δύο οξυδερκείς ανθρώπους με έδρα την ελληνική επαρχία, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων Βιομηχανιών Αχιλλέα Νταβέλη και τον αντιπρόεδρο του ίδιου συνδέσμου Γιάννη Τσερέπα. Οι διορατικοί επιχειρηματίες –Γ. Τσερέπας (Lariplast) και A. Νταβέλης (Animus)  – μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία, κατάφεραν να κάνουν πραγματικότητα το πρώτο ελληνικό εργοστάσιο παραγωγής μασκών μέσα σε χρόνο ρεκόρ.

Αχιλλέας Νταβέλης

Δεδομένου ότι οι μάσκες θα αποτελούν για μεγάλο ακόμα χρονικό διάστημα μέρος της καθημερινότητάς μας, δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζητούν τρόπους να επενδύσουν στην παραγωγή τους. Ένας απ’ αυτούς, όπως φαίνεται, είναι και ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Chipita, ο οποίος αποφάσισε να μπει μέτοχος με 5% στην Larisa Face Cover (LFC), που παράγει χειρουργικές μάσκες μίας χρήσης, στην οποία ελέγχουν από 47,5% ο ιδιοκτήτης της Lariplast Γιάννης Τσερέπας και ο Αχιλλέας Νταβέλης της Animus.

 

Η Larisa Face Cover, πραγματοποιεί το διάστημα αυτό έρευνα σε συνεργασία με Ελληνικά Πανεπιστήμια για την παραγωγή και διάθεση στην αγορά και άλλων προϊόντων

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Θεσσαλική βιομηχανία που υλοποιεί επένδυση 11,5 εκατ. ευρώ μέσα στον Αύγουστο θα αυξήσει την παραγωγή της, παράγοντας μηνιαίως 60 εκατομμύρια μάσκες μιας χρήσης, ή 2 εκατ. την ημέρα, από 500.000 μάσκες ημερησίως που είναι η σήμερα η παραγωγή της.

Ένα είναι το σίγουρο. Η ελληνική βιομηχανική παραγωγή συνεχίζει να δυναμώνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here