Γράφει η «ξενοδόχος»

…Χέρι χέρι πάει η Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης με την Αρχαιολογία, συνεχίζοντας τις εγκρίσεις προκειμένου να προχωρήσει αυτή τη φορά με τις πρώτες κατοικίες εντός του συγκροτήματος.

Στο πλαίσιο αυτό είναι ενεργός ο ρόλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβούλιου, το οποίο συμπεριέλαβε στα θέματα προς συζήτηση προ ημερών και το θέμα της έγκρισης της αναθεώρησης των οικοδομικών αδειών για αλλαγές στον περιβάλλοντα χώρο και μικρές τροποποιήσεις των μελετών των κτισμάτων των δύο κατοικιών στην έκταση του Αστέρα στο Μικρό Καβούρι.

  • Αν και οι επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, έχουν ήδη μπεί οι υπογραφές για τις πωλήσεις των  συγκεκριμένων –πρώτων- κατοικιών στο συγκρότημα.
  • Με βάση το αρχικό επενδυτικό πλάνο ο αριθμός των πολυτελών κατοικιών που μπορούν να κατασκευαστούν στο συγκρότημα φθάνει τις 13, χωρίς να αποκλείεται και συνένωση οικοπέδων, εφόσον το ζητήσει ο υποψήφιος αγοραστής.

Πέραν των κατοικιών, ως γνωστόν, το τουρκοαραβικό σχήμα προχωρά και με τη Μαρίνα, όπου πρόσφατα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη και Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, αποφασίστηκε η χωροθέτηση και εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τη μεγάλης κλίμακας παρέμβαση στη Μαρίνα Βουλιαγμένης. Το έργο αφορά στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό των λιμενικών και χερσαίων υποδομών, καθώς και στη συνολική λειτουργία της Μαρίνας Βουλιαγμένης.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια σύγχρονη Μαρίνα, δυναμικότητας 59 θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής μεγάλου μεγέθους (super και mega yachts).

Η ολική αναδιαμόρφωση της Μαρίνας Βουλιαγμένης, μίας από τις πλέον προνομιούχες στην Αττική, εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό πλαίσιο ανάπτυξης της Αθηναϊκής Ριβιέρας, με στόχο η νέα μαρίνα να αναβαθμίσει ποιοτικά το τουριστικό προφίλ της περιοχής και να ενισχύσει την τοπική οικονομία, προσελκύοντας τουρίστες υψηλού εισοδήματος.

Η Μαρίνα, όπου οι εργασίες ανάπλασης και ανακαίνισης μπορεί να ξεκινήσουν, βάσει του προγραμματισμού της Αστήρ ακόμη κι εντός του 2020- κορωνοϊού επιτρέποντος- περιλαμβάνει θαλάσσια ζώνη, επιφάνειας περίπου 110 στρεμμάτων και χερσαία ζώνη, συνολικής έκτασης περίπου 52 στρεμμάτων.

Με βάση την ΚΥΑ, η συνολική δόμηση στη Μαρίνα Βουλιαγμένης δεν υπερβαίνει τα 4.800 τ.μ..

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here