Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες σήμερα (12-03-2019), 54χρονος ημεδαπός, πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 54χρονου εκκρεμούσαν πέντε (5) καταδικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν από το Μονομελές Εφετείο και Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για αδικήματα που αφορούν στη Νομοθεσία  περί «Μέτρων για την περιστολή της φοροδιαφυγής, διαρρυθμίσεις στην άμεση και έμμεση φορολογία και άλλες διατάξεις», φοροδιαφυγή κατ΄εξακολούθηση, έκδοση και αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ’ εξακολούθηση για συναλλαγές ανύπαρκτες στο σύνολό τους η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ, μη απόδοσης Φ.Π.Α. ποσού που υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση και μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Οι προαναφερόμενες πράξεις τελέστηκαν στη Θεσσαλονίκη από το έτος 2008 έως 2016 και για τα ανωτέρω διωκτικά έγγραφα επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 18 ετών.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here