Προς την υψηλότερη τιμή των τελευταίων 11 μηνών, κοντά στα 57 δολάρια το βαρέλι, κινείται η τιμή του μαύρου χρυσού στις διεθνείς αγορές.

Η προσφορά μειώνεται όπως και τα αμερικανικά αποθέματα.  Η τιμή του Brent σημείωνε το μεσημέρι  άνοδο 75 σεντς ή +1,4% στα 56,41 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει έως τα 56,75 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) κατέγραψε κέρδη 86 σεντς ή +1,7% στα 53,11 δολάρια.

  • Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή της περαιτέρω κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο για να αποτρέψει την αύξηση των αποθεμάτων.
  • Τα τελευταία στοιχεία για την προσφορά στις ΗΠΑ αναμένεται να δείξουν μείωση των αποθεμάτων αργού για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Η μείωση της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί μέρος της συμφωνίας με πρωτοβουλία του ΟΠΕΚ, με βάση την οποία οι περισσότεροι παραγωγοί θα διατηρήσουν σταθερή την παραγωγή τον Φεβρουάριο.

  • Οι μειώσεις – ρεκόρ από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους τους το 2020 συνέβαλαν στην ανάκαμψη του πετρελαίου από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του Απριλίου.

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν, επίσης, από τις προσδοκίες μείωσης των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ. Αναλυτές αναμένουν περαιτέρω μείωση τους κατά 2,7 εκατ. βαρέλια σε μία πέμπτη εβδομάδα υποχώρησης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here