H Check Point® Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), κορυφαίος πάροχος πλατφόρμας κυβερνοασφάλειας που υποστηρίζεται από AI και παρέχεται μέσω cloud, διοργάνωσε με επιτυχία στις 22 Μαΐου το τρίτο “Cyber Leaders’ Summit Greece” στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη. Το ιδιαίτερα αναγνωρισμένο συνέδριο στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές και στελέχη της Check Point παρουσίασαν πρωτοποριακές λύσεις και στρατηγικές κυβερνοασφάλειας για την καταπολέμηση ακόμη και των πιο εξελιγμένων επιθέσεων.
Ο Μιχάλης Μπόζος, Country Manager για την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο στην Check Point, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στο τρίτο κατά σειρά Summit στην Αθήνα, που αποτελεί πλέον ορόσημο στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα. Ο κ. Μπόζος τόνισε την κρίσιμη ανάγκη για ισχυρές και αποδοτικές λύσιες κυβερνοασφάλειας στο σημερινό ψηφιακό τοπίο, καθώς οι απειλές γίνονται όλο και πιο εξελιγμένες και διαδεδομένες και η διαφύλαξη των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων είναι υψίστης σημασίας για τη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας και εμπιστοσύνης. Ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφέροντας τη βράβευση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην Ελλάδα ως Harmony Customer of the Year, τον περασμένο Φεβρουάριο στο Πανευρωπαικό Συνέριο της εταιρείας στη Βιέννη. Κλείνοντας παρουσίασε τα σημαντικά ορόσημα που έχουν επιτευχθεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, τονίζοντας την δέσμευση της της Check Point για καινοτομία και αριστεία στον κυβερνοχώρο.
«Στην Check Point Software Technologies, είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή των καινοτόμων λύσεων κυβερνοασφάλειας. Σήμερα, είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε τη σημαντική εξέλιξη στην τεχνολογία κυβερνοασφάλειας – την πλατφόρμα Check Point Infinity. Αυτή η προηγμένη πλατφόρμα σηματοδοτεί μια νέα εποχή στον κυβερνοχώρο που τροφοδοτείται από AI και παρέχεται από το cloud, ειδικά σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις ενός εξελισσόμενου τοπίου απειλών», δήλωσε η Κωνσταντίνα Κούκου, Account Manager και Cyber Security Evangelist – Office of the CTO στην Check Point, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της όπου παρουσίασε την ενοποιημένη και ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας.
Η πλατφόρμα Check Point Infinity σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην κυβερνοασφάλεια, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη, επεκτάσιμη και καθοδηγούμενη από AI λύση
στις σύγχρονες προκλήσεις ασφάλειας. Είναι μια απόδειξη της ηγετικής θέσης της Check Point στη διαμόρφωση του μέλλοντος της ψηφιακής προστασίας.
«Οι οργανισμοί πρέπει να μετατοπίσουν την εστίασή τους προς την εφαρμογή μέτρων πρόληψης ενάντια στις απειλές που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Με την υιοθέτηση μιας ενοποιημένης αρχιτεκτονικής ασφάλειας και την ενίσχυση των συνεργατικών λειτουργιών ασφάλειας, οι επιχειρήσεις μπορούν να αντιμετωπίσουν προληπτικά τις αναδυόμενες απειλές, διασφαλίζοντας ένα πιο ασφαλές cloud περιβάλλον», τόνισε ο Nir Livni, Head of Global Product Management Cloud Security στην Check Point, επισημαίνοντας την επιτυχία της εταιρείας στην αγορά με περισσότερους από 3.700 πελάτες CloudGuard παγκοσμίως και περισσότερα από 800M cloud assets να προστατεύονται καθημερινά.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, παρουσίασε την κρίσιμη αύξηση των περιστατικών ασφάλειας cloud, όπως παρουσιάστηκε στην έκθεση Cloud Security Report 2024, σημειώνοντας σημαντική αύξηση από 24% το 2023 σε 61% το 2024, υπογραμμίζοντας την κλιμακούμενη πολυπλοκότητα και συχνότητα των απειλών cloud.
Στην ομιλία του ο Μπλέτσας Μιχάλης, Διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, Ερευνητής και Διευθυντής Πληροφορικής του MIT Media Lab ανέφερε: «Στην NCSA αυτό που κάνουμε είναι να επιβλέπουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την κυβερνοασφάλεια της χώρας, με κύριο στόχο τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος ασφάλειας σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Η νέα οδηγία NIS2 αποσκοπεί στην επίτευξη υψηλού κοινού επιπέδου κυβερνοασφάλειας σε ολόκληρη την ΕΕ, επικαιροποιώντας και αναβαθμίζοντας την προηγούμενη (οδηγία NIS). Ο τελευταίος κανονισμός εξουσιοδοτεί τα κράτη μέλη να εγκρίνουν εθνικές στρατηγικές κυβερνοασφάλειας και να συστήσουν αρμόδιες αρχές και ομάδες αντιμετώπισης συμβάντων, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για τη διαχείριση κινδύνων, υποχρεώσεων υποβολής εκθέσεων για οντότητες και κανόνες για τη σχετική ανταλλαγή πληροφοριών».
Ο Deryck Mitchelson, Global Chief Information Security Officer και C-suite advisor στην Check Point, έκανε επίσης τοποθέτηση σχετικά με τις προτεραιότητες των CISO, την κυβερνοασφάλεια και τους κανονισμούς. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, ο Mitchelson μίλησε σχετικά με το εξελισσόμενο τοπίο των κανονισμών για την κυβερνοασφάλεια, τον αντίκτυπο των νομικών αγωγών στις επιχειρηματικές πρακτικές και τη σημασία της συμμόρφωσης και της προληπτικής διαχείρισης κινδύνων. «Σε ένα ταχέως εξελισσόμενο τοπίο απειλών, είναι επιτακτική ανάγκη για τους CISO να δώσουν προτεραιότητα στην κυβερνοασφάλεια και να παραμείνουν ένα βήμα μπρος από τις ρυθμιστικές απαιτήσεις. Ενεργώντας προληπτικά, οι οργανισμοί μπορούν όχι μόνο να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, αλλά ταυτόχρονα να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη και να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση, τα οποία είναι θεμελιώδη για τη διατήρηση της μακροπρόθεσμης επιτυχίας και ανθεκτικότητας», δήλωσε.
Ο Δημήτρης Γιάντσης, Γενικός Διευθυντής Έργων στην Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚΤΠ), κάλυψε τον συνεχώς εξελισσόμενο Ψηφιακό Μετασχηματισμό στο Δημόσιο Τομέα και ανέδειξε τον θεμελιώδη ρόλο της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) στη διαδικασία αυτή. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε: «Ο δημόσιος τομέας υφίσταται έναν σημαντικό ψηφιακό μετασχηματισμό που οδηγείται από την ανάγκη ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας, της προσβασιμότητας και της παροχής υπηρεσιών. Η
υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών και η επιβολή ισχυρών μέτρων κυβερνοασφάλειας στον δημόσιο τομέα μέσω των έργων που υλοποιούμε στην Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ), αποτελούν δράσεις για την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων και τη διασφάλιση ότι αυτές οι τεχνολογικές εξελίξεις εξυπηρετούν το κοινό αποτελεσματικά και με ασφάλεια.
“Το Τοπίο απειλών στην Ελλάδα: Μια πιο προσεκτική ματιά
Πρόσφατα στοιχεία υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη για ισχυρά μέτρα κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με μια λεπτομερή σύνοψη σχετικών πληροφοριών, οι οργανισμοί στην Ελλάδα υποβάλλονται κατά μέσο όρο σε 1085 κυβερνοεπιθέσεις την εβδομάδα. Το κορυφαίο κακόβουλο λογισμικό στην περιοχή περιλαμβάνει το Qbot, μαζί με τρία botnets, δύο infostealers (AgentTesla και Formbook), ένα RAT (AgentTesla) και ένα downloader (FakeUpdates). Αυτές οι κακόβουλες οντότητες εκμεταλλεύονται κυρίως ευπάθειες αποκάλυψης πληροφοριών, επηρεάζοντας το 75% των οργανισμών.
Επιπλέον, το 98% των κακόβουλων αρχείων στην Ελλάδα παραδόθηκαν μέσω email τις τελευταίες 30 ημέρες, υπογραμμίζοντας την κρίσιμη ανάγκη για λύσεις ασφάλειας email. Τα δεδομένα δείχνουν επίσης υψηλότερο επιπολασμό κινητών και infostealer malware στην Ελλάδα σε σύγκριση με τους παγκόσμιους μέσους όρους, απαιτώντας στοχευμένα μέτρα ασφαλείας σε αυτές τις περιοχές.
Αυτά τα στατιστικά στοιχεία επικυρώνουν περαιτέρω τη σημασία της υιοθέτησης προηγμένων μέτρων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, όπως η πλατφόρμα Check Point Infinity που υποστηρίζεται από AI, για την προστασία από αυτές τις εξελιγμένες απειλές. Πελάτες και συνεργάτες στο Cyber Leaders Summit Greece μίλησαν για τις κορυφαίες λύσεις ασφάλειας που εφαρμόζει η Check Point, πώς ξεπέρασαν τις προκλήσεις ασφαλείας και τη συνεργασία τους με την ελληνική ομάδα Check Point.
Κατά τη διάρκεια του Cyber Leaders Summit Greece, το περίπτερο της Check Point στην καρδιά του εκθεσιακού χώρου αποτέλεσε κόμβο καινοτομίας και τεχνογνωσίας. Οι συμμετέχοντες βίωσαν μια ζωντανή επίδειξη του AI Copilot, το οποίο χαρακτηρίζεται ως ο καλύτερος βοηθός ασφαλείας που προσφέρει εξαιρετικά εργαλεία για την ενίσχυση των λειτουργιών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Επιπλέον, ο χάρτης απειλών Check Point παρουσίαζε κυβερνοεπιθέσεις σε πραγματικό χρόνο παγκοσμίως.