Στην καλύτερη θέση έως σήμερα βρίσκεται η Dorian LPG, δηλώνει ο εφοπλιστής Γιάννης Χατζηπατέρας, με αφορμή την ανακοίνωση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων για τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Ο κ. Χατζηπατέρας έκανε ιδιαίτερη μνεία στουν ναυτικούς της Dorian LPG τονίζοντας ότι είναι εκείνοι που έφεραν την ναυτιλιακή σε αυτή τη θέση.

Οικονομικά αποτελέσματα

Όπως ανακοινώθηκε, τα καθαρά κέρδη της Dorian LPG, ανήλθαν στα 92,6 εκατ. δολάρια, έναντι 111,8 εκατ. δολαρίων το 2020.

Επιπλέον, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 85,4 εκατ. δολάρια, έναντι 130 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τη ναυτιλιακή, η αρνητική διαφορά ύψους 44,6 εκατ. δολαρίων στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη αποδίδεται σε μια σειρά από παράγοντες, μεταξύ άλλων στη μείωση των εσόδων κατά 17,5 εκατ. δολάρια καθώς και στις αυξήσεις δαπανών, ύψους 14,5 εκατ. δολαρίων

Οι απώλειες αντισταθμίστηκαν μερικώς από τη μείωση του κόστους από τόκους ύψους 8,5 εκατ. δολαρίων.

Το μέσο ισοδύναμο χρονοναύλωσης (TCE) ανήλθε στα 39.606 δολάρια, όσον αφορά τη φετινή χρήση, μειωμένο κατά 7,5% σε σύγκριση με το περσινό TCE ύψους 42,798 δολάρια ανά ημέρα.

Οι δηλώσεις του κ. Χατζηπατέρα

Ο κ. Χατζηπατέρας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε σχετικά:

«Αν και πέρυσι παρουσιάστηκαν μεγάλες προκλήσεις λόγω της πανδημίας, η αφοσίωση των 800 ναυτικών μας, 500 από τους οποίους βρίσκονται στη θάλασσα, καθώς και η αφοσίωση του προσωπικού μας στην ακτή, πιστεύουμε ότι έχουν τοποθετήσει την Dorian LPG στην καλύτερη θέση μέχρι σήμερα.

Η αύξηση του κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. δολαρίων κατά 13,5% με στόχο την επαναγορά 8,4 εκατ. μετοχών αποδεικνύει επίσης την ισχυρή μας δέσμευση για επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here