Η Dorian LPG Ltd., κορυφαίος ιδιοκτήτης και διαχειριστής σύγχρονων πολύ μεγάλων gas carriers (“VLGCs”), συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Χατζηπατέρα, ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Βασικές Πρόσφατες Εξελίξεις

Η Η Dorian LPG Ltd. Κατά τη διάρκεια του τριμήνου:

-Ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος σε μετρητά συνολικού ύψους 40,4 εκατομμυρίων δολαρίων σε όλους τους μετόχους της, στις 7 Νοεμβρίου 2022.

-Άσκησε διετή προαίρεση κατά τον Οκτώβριο του 2022 για τη χρονοναύλωση του Future Diamond έως το πρώτο ημερολογιακό τρίμηνο του 2025.

-Επέκτεινε την υπάρχουσα χρονοναύλωση του Corsair τον Οκτώβριο του 2022 για περίοδο δύο ετών έως το τέταρτο ημερολογιακό τρίμηνο του 2024.

Highlights 

-Έσοδα 76 εκατομμυρίων δολαρίων.

-TCE τιμή ανά ημέρα λειτουργίας του στόλου, ύψους 40.632 $.

-Καθαρό εισόδημα 20,3 εκατ. $ ή 0,51 $ κέρδη ανά μειωμένη μετοχή (“EPS”) και προσαρμοσμένο καθαρό εισόδημα 17,2 εκατ. $ ή 0,43 προσαρμοσμένα κέρδη ανά μειωμένη μετοχή 

-Προσαρμοσμένο EBITDA 46,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

-Καταβλήθηκε μέρισμα σε μετρητά 1,00 $ ανά μετοχή της κοινής της μετοχής σε όλους τους μετόχους κατά το κλείσιμο των εργασιών στις 15 Αυγούστου 2022.

Ο κ. Γιάννης Χατζηπατέρας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, σχολίασε: «Τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του οικονομικού έτους υποστηρίχθηκαν από μια ισχυρή αγορά ναύλων και είχαν ως αποτέλεσμα μια καλή εισροή χρημάτων. Το πιο πρόσφατο μέρισμα $1,00, που δηλώθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2022, αυξάνει τα συνολικά μετρητά που επιστράφηκαν στους μετόχους από την IPO μας σε σχεδόν 500 εκατομμύρια $. Η τρέχουσα γεωπολιτική και οικονομική αβεβαιότητα απαιτεί σύνεση. Πιστεύω ότι η προσήλωσή μας στο να παρέχουμε ασφαλείς, αξιόπιστες, καθαρές και χωρίς προβλήματα υπηρεσίες μεταφοράς στους πελάτες μας, καθώς και στην οικονομική πειθαρχία, αποτελούν το οπλοστάσιο που μας επιτρέπει να διατηρούμε ευελιξία στις εμπορικές μας αποφάσεις και να παρέχουμε τις καλύτερες αποδόσεις στους μετόχους μας . Όπως πάντα, αναγνωρίζω, με ευγνωμοσύνη, την καλή δουλειά των ανθρώπων της Dorian που εργάζονται στη θάλασσα και στην ακτή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here