Οικονομική «ανάσα» ύψους €750 εκατ. χρειάζεται η πολύπαθη ΔΕΗ όσο πιο σύντομα γίνεται προκειμένου να αντεπεξέλθει. Αυτό δηλώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στα «Νέα Σαββατοκύριακο».

«Το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ, πέραν των μέτρων εξυγίανσης, περιλαμβάνει μέτρα άμεσης ενίσχυσης της ρευστότητάς της. Ένας πρώτος κρίσιμος σταθμός είναι η 24η Σεπτεμβρίου, όταν θα βγει η νέα έκθεση της Ernst & Young για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης και στην οποία επιδιώκουμε να αποτυπωθεί η αναστροφή των αρνητικών προοπτικών της προηγούμενης έκθεσης του Απριλίου. Από την ενημέρωση που έχω μέχρι στιγμής, το ποσό που πρέπει να βρεθεί με διαφόρους τρόπους είναι περίπου 750 εκατ. ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΝ.

Όσον αφορά το πλάνο των ενεργειακών ιδιωτικοποιήσεων, ο υπουργός Ενέργειας σημειώνει πως «η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ είναι μια ευκαιρία να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλική στις επενδύσεις. Σημειώνω ότι επιδιώκουμε να προχωρήσουμε χωρίς καθυστερήσεις και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ».

Τέλος, σχετικά με τη ΛΑΡΚΟ, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει πως «το πρώτο βήμα θα είναι η τοποθέτηση νέας διοίκησης. Σε συνεργασία με τη διοίκηση και το ΤΑΙΠΕΔ, με το οποίο έχω κάνει την πρώτη συζήτηση, θα εξετάσουμε την προσφορότερη λύση για την εταιρεία και τους εργαζόμενους. Με τους εργαζόμενους, και όσους μπορεί να έχουν ρόλο στην αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, θα συναντηθούμε ώστε να κινηθούμε χωρίς καθυστερήσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here