“Η εταιρική διακυβέρνηση έχει κάνει εξελικτική πορεία τα τελευταία χρόνια” τόνισε η Χαρίκλεια Απαλαγάκη, Γενική Γραμματέας, Ελληνική Ένωση Τραπεζών (EET) στην αρχή της τοποθέτησής της κατά το 2nd Greek Corporate Governance Summit, με τίτλο «Η Κατάλληλη Ώρα για Επενδύσεις στην Ελλάδα».

“Ο νόμος επέβαλε στις εταιρείες μία μεικτή σύνθεση στο ΔΣ. Έγινε σαφές ότι η εταιρική διακυβέρνηση δεν έχει να κάνει μόνο με το ΔΣ, αλλά θα πρέπει να συμπληρώνεται με τις κατάλληλες δεξιότητες, προσόντα και στην πρώτη γραμμή της προτεραιότητάς μας ήταν τα καθήκοντα του μάνατζερ, ώστε να αποτελεί παράδειγμα για όλους (προσωπικό, επενδυτές) διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία και την διαφάνεια”, ανέφερε το έμπειρο στέλεχος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Για την εξέλιξη της νομοθεσίας η ΕΕΤ συνεργάστηκε με την Επιτροπή Αναθεώρησης Νόμου και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

“Προσπαθούμε να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη και την περεταίρω ενημέρωση του κώδικα, μας ενδιαφέρει οι εισηγμένες εταιρείες να έχουν καλή επαφή με τις τράπεζες, καθώς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επιβάλλουν υψηλά στάνταρντς με όλους τους δανειζόμενους.

Σήμερα, αναγνωρίζουμε ότι έχουμε όλα τα στοιχεία και ένα ώριμο τραπεζικό σύστημα και επιχιερήσεις με προθυμία να εφαρμόσουν όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις, κάτω από αυστηρούς κανόνες” σημείωσε η κα. Απαλαγάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here