Το bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, υποχώρησε σήμερα κατά 9% στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Νοεμβρίου, καθώς η απαγόρευση στο Facebook των διαφημίσεων για κρυπτονομίσματα και οι αυξανόμενες αντιδράσεις των ρυθμιστικών Αρχών για την αγορά ψηφιακών νομισμάτων δημιουργούν αναταραχή στην επενδυτική κοινότητα.

Στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου Bitstamp, το bitcoin υποχώρησε έως τα 9.165 δολάρια, σημειώνοντας πτώση άνω του 50% από τα υψηλά επίπεδα των σχεδόν 20.000 δολαρίων που κατέγραψε τον Δεκέμβριο. Το νόμισμα έχει υποχωρήσει πάνω από 26% από τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας τη χειρότερη μηνιαία επίδοσή του από τον Ιανουάριο του 2015.

Το Facebook ανέφερε σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του αυτή την εβδομάδα ότι απαγορεύει όλες τις διαφημίσεις που “προωθούν χρηματοπιστωτικά προϊόντα και υπηρεσίες που συχνά συνδέονται με παραπλανητικές ή δόλιες προωθητικές πρακτικές, όπως τα δυαδικά δικαιώματα (binary options), οι αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICO) και τα κρυπτονομίσματα”.

Το κλίμα στην αγορά επηρέασε και η ηλεκτρονική επίθεση που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο ιαπωνικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coincheck, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 530 εκατ. δολαρίων καθώς και η κλήτευση από τις αμερικανικές ρυθμιστικές Αρχές δύο από τους μεγαλύτερους στον κόσμο παικτών κρυπτονομισμάτων, των ανταλλακτηρίων Bitfinex και Tether.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here