Οριακές μεταβολές και μικτά πρόσημα διαμορφώνονται στις ευρωπαϊκές αγορές  εν αναμονή νέων ανακοινώσεων οικονομικών δεδομένων για τους επενδυτές.

Όσον αφορά την Ευρώπη, ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο διατηρήθηκε στο 3% τον Ιανουάριο, λόγω της καθοδικής πίεσης από τα καύσιμα και τις τιμές των ειδών διατροφής, που αντισταθμίστηκε από τις τιμές για πολιτιστικά αγαθά και υπηρεσίες. Οι αναλυτές ανέμεναν να πέσει στο 2,9%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Reuters.

Στο Χ.Α δεν προέκυψε κάποια έκπληξη από τις τριμηνιαίες αλλαγές στους ομώνυμους δείκτες που ανακοίνωσε η MSCI, (σε ότι αφορά τον MSCI Global Standard θα υπάρξουν συνολικά δυο προσθήκες και μια διαγραφή τίτλων, καμία ελληνικού ενδιαφέροντος).

Κατά συνέπεια, το ελληνικό χρηματιστήριο δείχνει να ξαναγυρίζει στους χαμηλότερους τζίρους και στην διστακτικότητα  με κύριο εκφραστή το τραπεζικό ταμπλό, κάτι που επαληθεύεται και από το -1,25% του τραπεζικού δείκτη, ενώ η συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης βρήκε τον τζίρο στα 28,6 εκατ., από τα οποία τα 0,6 εκατ. αφορούν «πακέτα».

Με θετικό πρόσημο διασώζονται οι Aegean Airlines (+0,83%), Grivalia Properties (+0,34%), 3E (+0,76%), Τιτάν (+0,43%) και ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+2,35%).

Από τους τίτλους που υποχωρούν προς χαμηλότερα επίπεδα, οι μεγαλύτερες απώλειες για τον Σαράντη (-4,05%), ενώ με απώλειες μεγαλύτερες του 2% ακολουθούν οι Viohalco, ΔΕΗ και Μυτιληναίος.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα αποτελέσει αρνητική εξέλιξη το κλείσιμο του γενικού δείκτη χαμηλότερα των 815 μονάδων, ενώ αρχίζει να ανησυχεί η απόσυρση των αγοραστών από τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here