Σταθερά πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αποτυπώνει αφενός τις ανησυχίες των επενδυτών για τη μίνι κυβερνητική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφετέρου το αρνητικό διεθνές κλίμα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,89% στις 830,30 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 20,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 15 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,22% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.122,96 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,57% στις 902,62 μονάδες.

Κατά την πρώτη ομιλία του, ως πρόεδρος της Federal Reserve, στο αμερικανικό Κογκρέσο, ο Jerome Powell, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων φέτος.

Η έμφαση που έδωσε ο Powell στην πάγια θέση της κεντρικής τράπεζας ότι η πορεία της νομισματικής πολιτικής διαμορφώνεται από τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία, αναζωπύρωσε τις ανησυχίες ότι η ισχυρή οικονομία θα υποχρεώσει τελικά την Fed να πραγματοποιήσει περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων απ’ ό,τι σχεδίαζε αρχικά.

Η εμφάνισή του οδήγησε τους δείκτες της Wall Street στο κόκκινο, ενώ σοβαρές ήταν και οι απώλειες στις ασιατικές αγορές σήμερα. Με απώλειες κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εικόνα που επηρεάζει σημαντικά και την ελληνική αγορά.

 

Στο ταμπλό τώρα, οι μετοχές των ΕΕΕ, ΟΠΑΠ και Τιτάν σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 2%, ασκώντας με την στάθμισή τους σημαντικές πιέσεις στον γενικό δείκτη, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε ΟΤΕ, Jumbo, Eurobank, Aegean και ΕΧΑΕ.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Λάμδα, Εθνική, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, Βιοχαλκο, Folli Follie, ΔΕΗ, Alpha Bank, Grivalia, ενώ στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΛΠ, Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια. Στο +1,33% βρίσκεται η ΕΥΔΑΠ και στο +1,03% η Σαράντης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here