Την παράταση των υφιστάμενων μέτρων για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, τονίζοντας, όμως, ότι ο προϋπολογισμός του 2021 δεν μπορεί να περιλαμβάνει μόνιμες μειώσεις φόρων, εξαιτίας της αβεβαιότητας την οποία δημιουργεί στην οικονομία η πανδημία.

Οι περισσότερες αναστολές ολοκληρώνονταν στα τέλη Σεπτεμβρίου, ως εκ τούτου θα παραταθούν σημαντικά, ενώ στη συνέχεια η νέα ρύθμιση αποπληρωμής των συσσωρευμένων υποχρεώσεων σε 12 άτοκες ή 24 έντοκες (με το επιτόκιο στο 2,5%) δόσεις.

Αναφορικά με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή τόνισε
  • ότι εντός Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί ο τρίτος κύκλος, αφού πρώτα το υπουργείο Οικονομικών έχει στην κατοχή του τα στοιχεία του Αυγούστου, ενώ σε αυτή τη φάση θα καλύπτονται και επιχειρήσεις που δεν έχουν ταμειακή μηχανή και δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ενοικίων, καθώς ολοκληρώνεται η περίοδος όπου επιτρέπεται η μείωσή τους κατά 40% σε σειρά κλάδων, όπως αυτοί εστίασης, μεταφορών, τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού. Ο υπ. Οικονομικών εξετάζεται
  • μία σειρά εναλλακτικών λύσεων μεταξύ των οποίων είναι είτε η παράταση της ισχύος αυτής της ρύθμισης είτε ακόμη και η εθελοντική συμφωνία μεταξύ των δύο μερών.
Ανέφερε ακόμη ότι θα υπάρξει παράταση για τα επιδόματα ανεργίας και για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας και για το πρόγραμμα Συν-Εργασία.

 

Μιλώντας, τέλος, για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους επανέλαβε ότι η καταβολή τους θα γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here