Τις μεγάλες δυνατότητες επενδύσεων που προσφέρει η ελληνική οικονομία και οι προωθούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, παρουσίασε σε Γερμανούς επιχειρηματίες και επενδυτές ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, παρουσιάζοντας παράλληλα τις επιδόσεις και την πορεία της τράπεζας.

Ο κ. Μεγάλου ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στο συνέδριο της Ένωσης Γερμανικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (DIHK) που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Φρανκφούρτη.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μεγάλου, δημιουργούνται θετικές προϋποθέσεις και ευκαιρίες για επενδύσεις στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων, της επικείμενης απελευθέρωσης κλάδων της οικονομίας, αλλά και της διαδικασίας μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και απαλλαγής από μη τραπεζικά στοιχεία ενεργητικού, που προωθούν οι τράπεζες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μεγάλου τόνισε πως υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις για ιδιωτικοποιήσεις σε συγκεκριμένους τομείς, ενώ μπορούν να δημιουργηθούν συμπράξεις επενδυτών που θα συμμετάσχουν σε ιδιωτικοποιήσεις κλάδων όπως ο ναυπηγοεπισκευαστικός, τα logistics, οι μεταφορές και ο τουρισμός κρουαζιέρας.

Επίσης επενδυτικές δυνατότητες προσφέρει και η επικείμενη απελευθέρωση σημαντικών κλάδων της οικονομίας, όπως η ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο, η ανακύκλωση και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σε άλλους κλάδους όπως το λιανικό και χονδρικό εμπόριο, οι ιχθυοκαλλιέργειες, οι τηλεπικοινωνίες, η ναυτιλία, η συγκέντρωση δυνάμεων θα οδηγήσει στη δημιουργία κλαδικών πρωταθλητών με αυξανόμενα περιθώρια κέρδους, κάτι που επίσης ανοίγει ευκαιρίες αποδοτικών επενδύσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here