Έμφαση στην περαιτέρω δυναμική ενίσχυση της δραστηριότητας στον τομέα των πληρωμών, αλλά και στον τομέα στήριξης των εμπόρων-πελάτων σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται, θα δώσει η Viva Wallet, η πανευρωπαϊκή Neobank που παρέχει χρηματοοικονομικές και πιστωτικές υπηρεσίες πληρωμών προς επιχειρήσεις σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, όπως επισήμανε σήμερα ο ιδρυτής και CEO της Viva Wallet, Χάρης Καρώνης.

Όπως ανέφερε ο κ. Καρώνης, με αφορμή και την πρόσφατη εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης, ύψους 80 εκατ. Δολαρίων, από 3 επενδυτές τεχνολογίας και fintech, την Tencent, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Breyer Capital, η Viva Wallet θα αξιοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση και για να επιταχύνει την ανάπτυξη της λειτουργίας «Tap on Phone» που αφορά πληρωμές σε καταστήματα. Η λειτουργία «Tap on Phone» μετατρέπει οποιαδήποτε Android συσκευή σε τερματικό, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να δέχονται ανέπαφες πληρωμές ή με PIN, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης ενός τερματικού. Για τις πληρωμές e-commerce, η Viva Wallet λανσάρει επίσης την καινοτόμα «one-line-of-code-integration» Smart-Checkout, η οποία προσαρμόζεται δυναμικά στην τοποθεσία και τις προτιμήσεις των πελατών και βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά αγορών (conversions).

Όπως τόνισε ο κ. Καρώνης, σε συνδυασμό με τα προϊόντα πληρωμών, η Viva Wallet έχει ξεκινήσει τη χορήγηση δανείων για τους πελάτες-εμπόρους της στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Τα προϊόντα πίστωσης και δανεισμού θα διατίθενται μέσω της Vivabank που θα αξιοποιήσει τον δανεισμό SPV μέσω τρίτων διά της διαδικασίας τιτλοποίησης δανείων. Αυτό είναι μέρος της στρατηγικής πίσω από την εξαγορά της Praxia Bank την περασμένη χρονιά, που πλέον αποτελεί τη Vivabank. H Jefferies ανέλαβε τη διαδικασία χρηματοδότησης της Viva Wallet και το SPV funding.

Όπως είπε ο κ. Καρώνης, η Viva Wallet επιταχύνει το σχέδιο της για την ενοποίηση του κατακερματισμένου συστήματος πληρωμών στην Ευρωπαϊκή αγορά. Οι τεχνολογικές καινοτομίες που παρέχει η Viva Wallet στους Ευρωπαίους εμπόρους, θα τους βοηθήσουν με την σειρά τους να προσφέρουν στους πελάτες τους μία εύκολη εμπειρία πληρωμών, προσαρμοσμένη σε τοπικές παραμέτρους και προτιμήσεις και θα τους απεγκλωβίσει από την ανάγκη συνεχούς συντήρησης παλαιών τερματικών Όπως τονίστηκε, η Viva Wallet είναι η πρώτη ευρωπαϊκή Neobank που βασίζεται αποκλειστικά στο cloud και διαθέτει γραφεία σε 23 ευρωπαϊκές χώρες. Δημιουργήθηκε με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις πληρώνουν και πληρώνονται και προσφέρει σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών αποδοχή card present και card not present, 24 μεθόδων πληρωμής, καθώς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με τοπικό IBAN και επαγγελματικές χρεωστικές κάρτες.

Στα σχέδια της Vivabank, όπως επισημάνθηκε από τα στελέχη της, δεν συμπεριλαμβάνεται η δραστηριοποίηση στο τομέα χρηματοδοτήσεων στην λιανική τραπεζική (στεγαστικά δάνεια κλπ), ούτε στον τομέα των καταθέσεων, καθώς επικεντρώνεται δυναμικά στους τομείς εργασιών που ήδη δραστηριοποιείται, έχοντας ήδη μια πελατειακή βάση που ξεπερνά τους 100.000 εμπόρους στις χώρες που δραστηριοποιείται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here