Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης καταγράφεται στο Χ.Α μετά τις τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις που προηγήθηκαν. Στο ίδιο μήκος κύματος, με θετικά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, βρίσκοντας στήριξη στην χθεσινοβραδινή αντίδραση της Wall Street και προσπαθώντας να απομακρυνθούν από τα χαμηλά 5μηνου.

Μέχρι τώρα, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κινείται μόνιμα με θετικό πρόσημο, επιχειρώντας την επιστροφή υψηλότερα των 850 μονάδων, ενώ λίγο πριν την συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης ο τζίρος φθάνει στα 35 εκατ., από τα οποία τα 5,6 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προσπάθεια αντίδρασης συμμετέχουν οι περισσότεροι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα κινούνται μόνο οι ΔΕΗ (-0,73%) και Motor Oil (-0,10%).

Από τους τίτλους που επιδεικνύουν ανοδικές διαθέσεις, τα μεγαλύτερα κέρδη για Πειραιώς (+3,49%) και Ελ. Πετρέλαια (+3,50%), ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 2% ακολουθούν οι Eurobank, ΟΛΠ και Τιτάν.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα ήταν θετική ένδειξη το κλείσιμο του γενικού δείκτη υψηλότερα των 850 μονάδων (αν το επιτρέψει το διεθνές χρηματιστηριακό κλίμα) και η σταδιακή αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Stacks of coins and a down trend chart as the background

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here