Για δεύτερη φορά διενεργείται από τη Σχολή Ηγετικής Πρακτικής (School of Leadership Practice) του CEO Clubs Greece το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Board Practice and Directorship Development» το οποίο θα λάβει χώρα στο Golf Privé της Γλυφάδας στις 20-22 Μαρτίου 2022 και εστιάζει στην ανάπτυξη των ικανοτήτων τις οποίες τρέχοντα ή μελλοντικά μέλη Διοικητικών Συμβουλίων θα πρέπει να έχουν προκειμένου να διοικήσουν αποτελεσματικά μία εταιρία ακολουθώντας ισορροπημένες, υγιείς, και διαφανείς διαδικασίες.

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει πιστοποίηση, απευθύνεται στους CEOs που επιθυμούν: (α) να δυναμώσουν τη γνώση τους σχετικά με αποτελεσματικές στρατηγικές λειτουργίας και διακυβέρνησης ενός Διοικητικού Συμβουλίου, (β) να μεγιστοποιήσουν την ικανότητα του Διοικητικού τους Συμβουλίου στην εκτέλεση των μελλοντικών στρατηγικών του οργανισμού, και (γ) να υπηρετήσουν επιτυχώς στο μέλλον ως μέλη ενός Διοικητικού Συμβουλίου. 

Διευθυντής του προγράμματος είναι ο κ. Andrew Kakabadse, καθηγητής διακυβέρνησης και ηγεσίας στο Henley Business School, Πρόεδρος του Heney Directors’ Forum, και επίτιμος καθηγητής στο Cranfield University, ο οποίος διαμόρφωσε και παρουσιάζει το περιεχόμενο των δύο πρώτων εκπαιδευτικών ημερών, περιλαμβάνοντας τα αποτελέσματα εκτενούς έρευνας που έχει  πραγματοποιήσει η ίδιος και η ομάδα του τα τελευταία χρόνια και που μέχρι στιγμής περιλαμβάνει αναλύσεις πρακτικών από 12.500 επιχειρήσεις και 5.000 Διοικητικά Συμβούλια σε 43 χώρες. Την τρίτη μέρα ο κ. Μιχάλης Οικονομάκης, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πέτρος Πετρόπουλος και Practitioner Chairman του προγράμματος θα μεταφέρει την εφαρμογή της θεωρίας στην Ελληνική πραγματικότητα, μοιραζόμενος με τους συμμετέχοντες εμπειρίες εμπνευσμένες από την τοπική αγορά και την προσωπική του επαγγελματική πορεία.

Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή Ηγετικής Πρακτικής (School of Leadership Practice) είναι η πιο πρόσφατη πρωτοπόρος πρωτοβουλία του CEO Clubs Greece και αποτελεί μία μοναδική, για την Ελλάδα, εκπαιδευτική πλατφόρμα με σκοπό τη δημιουργία σειράς προγραμμάτων ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Ελλήνων CEOs. Τα προγράμματα αυτά προσφέρονται με πιστοποίηση, αποκλειστικά στα μέλη του Club, κινούνται γύρω από την ευρύτερη θεματική της πρακτικής της ηγεσίας, και συνδυάζουν τις τελευταίες εξελίξεις στην διεθνή ακαδημαϊκή βιβλιογραφία και έρευνα με πρακτικές γνώσεις και εφαρμογές από την τοπική αγορά. Όπως φαίνεται και από την δομή του προγράμματος Board Practice and Directorship Development, ομιλητές και εμπειρογνώμονες παγκοσμίου εμβέλειας πλαισιώνονται από κορυφαίους Έλληνες CEOs που λειτουργούν ως visiting practitioners και μοιράζονται με τους συμμετέχοντες τις εμπειρίες τους από τις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής πραγματικότητας.

«Είμαι περήφανη για την επιτυχία του προγράμματος αυτού», ανέφερε η κα Γεωργία Καρτσάνη, Ιδρυτής και Πρόεδρος του CEO Clubs Greece. «Το Board Practice and Directorship Development Program αντανακλά τη σημαντικότητα της εταιρικής διακυβέρνησης, των κανόνων, δηλαδή, που ορίζουν τη λειτουργία ενός διοικητικού συμβουλίου. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2021 και έγινε αμέσως ανάρπαστο από τα μέλη μας τα οποία, με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, μίλησαν με ενθουσιασμό για το εξαιρετικό και μοναδικό επίπεδο του ακαδημαϊκού περιεχομένου αλλά και τη σημασία των ενδελεχών συζητήσεων και αναλύσεων που ακολούθησαν. Συνεχίζουμε, λοιπόν, δυναμικά την παράδοση που ξεκινήσαμε, ενώ παράλληλα αναπτύσσουμε και νέα προγράμματα υπό την ομπρέλα της Σχολής Ηγετικής Πρακτικής του Club μας».