Στα Σωληνουργεία Κορίνθου ανέθεσε η Chevron Mediterranean Limited κατασκευή του υποθαλάσσιου  αγωγού Leviathan. Η εταιρία δημιουργεί σημαντικό όνομα με συνεχείς επιτυχίες στην παραγωγή σωλήνων σε υποθαλάσσια έργα. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η Chevron Mediterranean Limited ανέθεσε ένα νέο έργο στη Σωληνουργεία Κορίνθου. Η επιτυχία προηγούμενων συνεργασιών αλλά και η πρόσφατη ανάθεση του έργου Tamar το 2022 οδήγησε αυτή τη φορά στην ανάθεση της κατασκευής και προμήθειας περίπου 118 χλμ. σωλήνων χάλυβα ευθείας ραφής βυθιζόμενου τόξου (SAWL) για τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Leviathan.

Το κοίτασμα φυσικού αερίου Leviathan βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο, που φιλοξενεί επίσης τα πεδία Tamar και Karish-Tanin. Αποτελεί το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου και έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγικούς πόρους στην περιοχή, με βάθος που κυμαίνεται μεταξύ 1.540μ και 1.800μ.

Το έργο θα παρέχει κρίσιμη υποδομή, καθώς θα συνδέεται υποθαλάσσια με την πλατφόρμα όπου το αέριο θα υποβάλλεται σε επεξεργασία πριν μεταφερθεί στο Ισραήλ, διασφαλίζοντας έτσι τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας.

Οι σωλήνες θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργεία Κορίνθου στην Ελλάδα και οι εργασίες εγκατάστασης θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, εντός του 2024. Το εύρος της προμήθειας περιλαμβάνει επίσης εσωτερική και εξωτερική αντιδιαβρωτική επένδυση, που εφαρμόζονται στην ίδια τοποθεσία με την κατασκευή σωλήνων στη Θίσβη Βοιωτίας.

«Το υποθαλάσσιο έργο Leviathan αποτελεί άλλο ένα σημαντικό ορόσημο που επιβεβαιώνει την ισχυρή θέση της Σωληνουργεία Κορίνθου στα υποθαλάσσια έργα. Έχουμε δημιουργήσει ένα ισχυρό ιστορικό έργων υποθαλάσσιων αγωγών σε όλο τον κόσμο, που επιτρέπουν διασυνδέσεις νέων κοιτασμάτων σε υπάρχουσες μονάδες εξόρυξης, να είναι βιώσιμες και να συνεχίσουν να προσφέρουν στο ενεργειακό μείγμα», σχολίασε ο Ηλίας Μπεκίρος, Διευθύνων Σύμβουλος της Σωληνουργεία Κορίνθου

Επιπρόσθετα τόνισε την σημασία της έρευνας και της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο: «Η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι ήδη προμηθευτής σε μεγάλα έργα στην περιοχή και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε αυτά, αλλά και νέα έργα να πραγματοποιηθούν στον συντομότερο δυνατό χρόνο.»