Συνειδητοποίησαν τον κίνδυνο, που ελλοχεύει λόγω της χαμηλής– για εισηγμένη που είναι στον δείκτη FTSE Large Cap– χρηματιστηριακής αξίας,  τα στελέχη διοίκησης της Cenergy και -απ΄ ότι λένε οι πρώτες πληροφορίες- κινητοποιήθηκαν.

Με αυτή τη λογική, χθες, η μετοχή της εταιρείας έβγαλε μία αντίδραση +5,61% στα 1,394 ευρώ. Με συναλλαγές 274.092 μετοχών και τζίρο 366,6 χιλιάδες ευρώ η αποτίμηση της εισηγμένης ενισχύθηκε στα 265 εκατ. Ευρώ
Η αλήθεια είναι ότι και τα 265 εκατ. Ευρώ για εταιρεία του “μεγάλου δείκτη” λίγα είναι. Πρέπει να συγκριθούν με τα 710,36 εκατ. € της ΕΥΔΑΠ που “καραδοκεί” προκειμένου να…κλέψει την θέση στην επόμενη 6μηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών (τον Δεκέμβριο του 2019).
Ωστόσο απ΄ ότι φαίνεται τις τελευταίες ημέρες στον όμιλο ευρύτερα και ειδικότερα στην Cenergy κάτι έχει αρχίσει να βελτιώνεται προς την σωστή κατεύθυνση. Και από αυτή την άποψη ορισμένοι αναλυτές θεωρούν λογική την εκτίμηση η χρηματιστηριακή αξία της Cenergy, σε εύλογο χρόνο θα ξεπερνούσε τα 300 εκατ. ευρώ.

Έχουν τους δικούς τους φιλόδοξους στόχους για τη συνέχεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here