Του Γιώργου Καλούμενου

Σε τρεις άξονες θα κινηθεί το business plan της Profile Technologies τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας. Στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων όπου θα διοχετευθεί το 15-20% των εσόδων της, στην εμπορική ανάπτυξη με παρουσία και γραφεία σε νέες αγορές και με εκμετάλλευση ευκαιριών όπου υπάρχουν με συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία εκπροσωπείται με δικά της γραφεία σε επτά χώρες με 250 πελάτες στον τομέα των τραπεζών. Συμμετέχει σε διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο και έχει διεθνή αναγνωρισιμότητα καθώς δραστηριοποιείται σε 35 χώρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 44% του τζίρου της προέρχεται από τη Δυτ. Ευρώπη, το 13% από τη Μέση Ανατολή και το 6% από τις ΗΠΑ.

Οι προοπτικές είναι θετικές καθώς η εταιρεία ανταγωνίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο σε μία αγορά που το ύψος της φτάνει τα 420 δις δολ.

Επίσης η αποτίμηση της Profile αυτή τη στιγμή στο ΧΑ φτάνει το 0,8 του τζίρου της όταν αντίστοιχες εταιρείες του εξωτερικού αποτιμώνται από 3-5 φορές τον του κύκλου εργασιών τους.

Τέλος, το ανεκτέλεστο της εταιρίας βρίσκεται στο 80% του τζίρου της πράγμα που σημαίνει ότι το 2018 αναμένεται να  έχει αύξηση τζίρου 25-30%

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here