Αντιμέτωπος με μία νέα αναβολή του Brexit βρίσκεται ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας Λέτουιν, από τους  βρετανούς βουλευτές. Η τροπολογία που υπέβαλε ο βουλευτής, Όλιβερ Λέτουιν, προβλέπει ότι ακόμη και εάν το Κοινοβούλιο εγκρίνει τη νέα συμφωνία, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ζητήσει παράταση στο Brexit μέχρι να ολοκληρωθεί η νομοθεσία για την αποχώρηση και από τα δύο σώματα της Βουλής.

Η τροπολογία πέρασε με πλειοψηφία 16 ψήφων (322 ναι και 306 όχι) παρόλο που νωρίτερα η κυβέρνηση του Τζόνσον ζήτησε την καταψήφισή της από το σύνολο των βουλευτών.

Ο αρμόδιος υπουργός για τις προετοιμασίες  του Brexit, Μάικλ Γκοβ κατά την ομιλία που είχε, παρουσίασε στο κοινοβούλιο τις προτάσεις της κυβέρνησης για την έγκριση της συμφωνίας αποχώρησης.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων, κατά την έναρξη της μαραθώνιας συνεδρίασης για την έγκριση ή όχι των ορών του πολυσυζητημένου «διαζυγίου», ανέφερε ότι «η συμφωνία επιτρέπει στην Ε.Ε. και στο Λονδίνο να πάνε μπροστά». Χαιρετίζοντας «μια νέα καλύτερη συμφωνία τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για την Ε.Ε.» ο Συντηρητικός πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές να «ενωθούν και να ενώσουν τη χώρα» και να εγκρίνουν τη συμφωνία, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή ψηφοφορία «ιστορική ευκαιρία» να «υλοποιήσουμε το Brexit» και να «επιτρέψουμε στη χώρα να πάει μπροστά» τρία και πλέον χρόνια μετά το δημοψήφισμα του 2016.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here