Με σημαντική άνοδο του ευρώ μέσα σε λίγα λεπτά, 1,11.20 από 1,09, επιδοκίμασαν οι αγορές το κλείσιμο της συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία, μετά την συνάντηση που είχε ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπορίς Τζόνσον.

«Οι ισότιμοι όροι και το θέμα των τελωνειακών ελέγχων έχουν συμφωνηθεί. Όπως είχε επιβεβαιώσει και χθες διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκκρεμότητα υπήρχε ως προς το καθεστώς του ΦΠΑ.

Για μια “ισορροπημένη και δίκαιη συμφωνία” και για τις δυο πλευρές έκανε λόγο ο Jean Claude Juncker.

«Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει συμφωνία. Πρόκειται για μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία και αποτελεί παρακαταθήκη για τη δέσμευσή μας να βρίσκουμε λύσεις. Προτείνω στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να υπερψηφίσει τη συμφωνία» έγραψε ο κ. Γιούνκερ στο Twitter.

Λίγο αργότερα, ο Μπόρις Τζόνσον σημείωσε στο λογαριασμό του στο twitter «προκειμένου να προχωρήσουμε και στις άλλες προτεραιότητές μας όπως το κόστος ζωής, το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας, την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την προστασία του περιβάλλοντος, απευθύνοντας κάλεσμα στον Βρετανικό λαό να την υπερψηφίσει το Σάββατο.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα πρέπει στη συνέχεια να εξασφαλίσει την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου, όπου δεν έχει πλέον την πλειοψηφία και θα πρέπει να στηριχθεί στην υποστήριξη του DUP, που συμμετέχει σε κυβερνητικό συνασπισμό με το Συντηρητικό Κόμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here