Η νέα προσπάθεια του Μπόρις Τζόνσον να εγκριθεί από το Βρετανικό Κοινοβούλιο το αίτημα για πρόωρες εκλογές στο Ην. Βασίλειο, οι συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας για το εμπόριο και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επενδυτών, την ίδια ώρα που στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων οι δείκτες των μετοχών κινούνται με αρνητικά πρόσημα.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,44%, με τον Eurostoxx 50 να “χάνει” 0,30%. Ο γερμανικός DAX σημειώνει απώλειες 0,19%, με τον γαλλικό CAC να καταγράφει πτώση 0,14% και τον βρετανικό FTSE 100 επίσης στο “κόκκινο”, κατά 0,38%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB “χάνει” 0,25% και ο ισπανικός IBEX 35 0,42%.

Οι κλάδοι της ενέργειας (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) και της τεχνολογίας καταγράφουν τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες απώλειες.

Εταιρικά και μετοχές

Στο τομέα των εταιρικών αποτελεσμάτων, η BP ανακοίνωσε πτώση 41% στα καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου, κυρίως εξαιτίας της πτώσης της τιμής του πετρελαίου και των επιπτώσεων των καιρικών συνθηκών. Η μετοχή της BP υποχωρεί κατά 0,5%. Η φινλανδική Stora Enso υποχωρεί κατά 7%, με τη μεγαλύτερη πτώση στο πλαίσιο του Stoxx 600, καθώς ανακοίνωσε χαμηλότερες του αναμενομένου πωλήσεις και λειτουργικά κέρδη. Η μετοχή της Swedbank, εξάλλου, υποχωρεί κατά 2%, μετά την ανακοίνωση εκ μέρους των ρυθμιστικών αρχών της Εσθονίας ότι ανοίγουν έρευνα για το εσθονικό παρακλάδι της για ατασθαλίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here