Ο νέος προϋπολογισμός της Βουλής ανέρχεται στα 141.850.000 ευρώ και εγκρίθηκε χτες από την Ολομέλεια. Παρατηρείται πως είναι αυξημένος κατά 7.865.000 ευρώ σε σύγκριση με εκείνον του 2018 (+5,87%).

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εξήγησε ότι τα οικονομικά της Βουλής είναι διαφανή, καθώς «γίνεται έλεγχος όλων των δαπανών από το πρώτο ευρώ, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και ως εκ τούτου, δεν χωράει οποιοσδήποτε λαϊκισμός σε σχέση με τα οικονομικά της Βουλής».

Για το ζήτημα της βουλευτικής αποζημίωσης, είπε ότι «θέλω να είμαι απολύτως σαφής. Έγιναν μονομερείς περικοπές, κατά 10%, που δεν υποχρεωθήκαμε από κανέναν να τις κάνουμε, πέραν όλων των άλλων περικοπών που είχαν γίνει».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις συντάξεις των πρώην βουλευτών, επεσήμανε ότι «έχει γίνει πολύ σοβαρό λάθος, με τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο, σε σχέση με τον τρόπο που υπολογίζονται οι συντάξεις τους. Δεν μιλάμε για τη μείωση που υπέστησαν όλοι οι συνταξιούχοι. Μιλάμε για πολύ παραπάνω. Η μείωση αυτή αφορά περίπου 600 πρώην βουλευτές, οι οποίοι σε ποσοστό μάλιστα 95% δεν είναι της παράταξης από την οποία προέρχομαι εγώ. Αυτό δεν παίζει ρόλο. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν υποστεί μια δραματική μείωση στα εισοδήματά τους»

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here